Ετοιμαστείτε… Η τεχνολογική επανάσταση έρχεται στην Ελλάδα…

Άρχισε το 2002… στο εξωτερικό και παράλληλα σε μικρό βαθμό στην χώρα μας. Η έλευση των Windows XP ήταν για κάποιους η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μην ξεχνάτε ότι τότε ένας υπολογιστής με 1,5 GHz επεξεργαστή, 128 ΜΒ RAM και 40 GB σκληρό δίσκο θεωρούνταν «δυνατός» υπολογιστής.

Στην αρχή μόνοι τους και σταδιακά παρέες ανθρώπων άρχισαν να συνειδητοποιούν οτι ο υπολογιστής δεν είναι Windows. Είδαν το Linux σαν τη μεγάλη «έξοδο» απο τα δεσμά της Microsoft, που αναγκάζει τους χρήστες να αγοράζουν νέο υπολογιστή με πιο δυνατά χαρακτηριστικά για να τρέξουν την κάθε νέα έκδοση Windows που βγάζει. Εμφανίστηκαν σταδιακά forums, blogs, κανάλια IRC chat που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους νέους χρήστες.

Περιοδικό Linux FormatLinux inside περιοδικό magazine Greece

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιοδικό που ασχολούνταν με το Linux και το ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό. Μα μιλάμε φυσικά για το LinuxFormat. Το περιοδικό που για χρόνια ήταν φίλος του κάθε επίδοξου χρήστη Linux βοήθησε χιλιάδες κόσμου να αλλάξει το λειτουργικό σύστημά του, να μάθει και να αγαπήσει την τεχνολογία. Το 2010 ήρθε το τέλος του περιοδικού… αλλά για να ξαναγεννηθεί με νέο όνομα, νέα νοοτροπία συμβαδίζοντας με τις ραγδαίες εξελίξεις αλλά και με την νέα γενιά ανθρώπων που «παίζουν» την τεχνολογία στα δάχτυλά τους. Το όνομα αυτού LinuxInside.

Μια δυνατή ομάδα συντακτών θα προσπαθήσει να καλύψει την κάθε σημαντική εξέλιξη παράλληλα με οδηγούς, ιδέες tips και tricks και πολλά που είναι υπό διεργασία. Το περιοδικό βγαίνει κάθε 2μήνες και αξίζει να γίνετε συνδρομητέςγια να έχετε το περιοδικό «φρέσκο» στην πόρτα σας… Στο σπίτι, στα ταξίδια, στον καφέ σας θα σας κρατήσει συντροφιά με την ποικιλία των άρθρων. Το πρώτο τεύχος είναι στα περίπτερα… προλάβετε…

OSArena

OS Arena Website GreeceΠαράλληλα, το Linux εξελίχτηκε από λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε servers σε λειτουργικό σύστημα που τρέχει εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα (βλέπε Android). Μαζί με την εξάπλωση του παγκοσμίου φαινομένου «Ubuntu Linux» στους υπολογιστές εμφανίστηκαν χιλιάδες blog που προσπαθούσαν να προλάβουν τις εξελίξεις… Ακόμα και αυτό εδώ το site δεν προλάβανε να τα καλύψει όλα… 2 όμως blog έκαναν την διαφορά στη χώρα μας… το http://yaglb.com και το http://magneblog.gr. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ενιαίο site καλώντας όλους τους blogger που ασχολούνταν με το Linux και ότι σχετίζεται με αυτό να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα. Τα κατάφεραν… Το OSarena θα είναι γεγονός την ΤΡΙΤΗ 8/2/2011 και ώρα (Ελλάδας) 17:00… Από εδώ και πέρα θα με βρίσκετε εκεί.

Το παρόν site (cerebrux.net) θα μειώσει σταδιακά την αρθρογραφία του και θα μετατραπεί σε και άλλο… Την αρθρογράφηση θα την συνεχίσω στο OSarena όπου μαζί με τους άλλους αρθρογράφους θα σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις, παρουσιάσεις προϊόντων, βίντεο, φωτογραφίες και πολλά άλλα…

Σημειώστε το 2011… H Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τα παρακάτω άρθρα μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Advertisements

Απορίες, παρατηρήσεις, ιδέες... Ελεύθερα ! Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s