Η Apple κυκλοφορεί την γλώσσα προγραμματισμού Swift 2.2 με υποστήριξη για Ubuntu

Μετά την ανακοίνωση της διάθεσης του iOS 9.3, Mac OS X 10.11.4 El Capitan, WatchOS 2.2 και του tvOS 9.2 λειτουργικών συστημάτων, όπως και του IDE Xcode 7.3, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση 2.2 της γλώσσας προγραμματισμού Swift για το OS X και το Linux.

swift-ubuntu-linux

Ubuntu 14.04 LTS και Ubuntu 15.10 είναι μεταξύ των επίσημα υποστηριζομένων διανομών απο την Apple για ανάπτυξη λογισμικού με το Swift

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι το νέο για τους χρήστες Linux, καθώς το Swift ήταν σε φάση development του προηγούμενους μήνες. Τον Δεκέμβρη του 2015, η Apple ανακοίνωσε ότι θα κάνει open source (υπο την άδεια Apache) την γλώσσα προγραμματισμού της. Η διαδικασία του development καταγράφεται στο GitHub όπου μπορεί κανείς να παρει και τον πηγαίο κώδικα.

Από χθές, 21/3/2016, η linux κοινότητα μπορεί να κατεβάσει την production version του Swift 2.2 που προς το παρών είναι πακεταρισμένη διαθέσιμη μόνο για τις διανομές της Canonical, Ubuntu 14.04 LTS και Ubuntu 15.10.

Download Swift

Swift 2.2 includes support for Swift on Linux. The Linux port is still relatively new and in this release does not include the Swift Core Libraries (which will appear in Swift 3). The port does, however, include LLDB and the REPL,

Πηγή: Apple Releases Swift 2.2 Programming Language with Ubuntu Linux Support,  Marius Nestor

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑