Οι συντάκτες όπως και οι αναγνώστες του cerebrux, είμαστε (και φαινόμαστε) linuxαδες, αλλά δεν παύουμε να είμαστε και gamers. Κάποιοι καταφεύγουν στις κονσόλες και κάποιοι άλλοι στα windows προκειμένου να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Σιγά σιγά όμως το gaming στο linux, με τη βοήθεια του steam και του gog, αναδεικνύεται σε μια υπολογίσιμη αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται με την έλευση ΑΑΑ τίτλων. Τέτοιος τίτλος είναι και το Deus Ex : Mankind Divided.

deusex

Υπεύθυνη για το εν λόγω εγχείρημα είναι η Feral Interactive γνωστή στη Linux Gaming κοινότητα από τα ports των Tomb Raider, Life Is Strange, Xcom, Company Of Heroes και πολλά άλλα. Η εταιρεία γνωστή για τις λακωνικές της ανακοινώσεις αρκέστηκε σε ένα tweet

Το οποίο όμως είναι κάτι παραπάνω από αρκετό, ενώ η εταιρεία δεν παρέλειψε να αναφέρει στο minisite που έφτιαξε για το παιχνίδι.

Deus Ex: Mankind Divided is coming to Mac using Apple’s Metal graphics API, delivering Deus Ex onto the OS in spectacularly polished form. Linux is in on the action too as the series comes to the platform for the first time ever.

 

Το Deus Ex είναι ένα από τα highlights της φετινής χρονιάς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το 9.2/10 που έλαβε από το IGN. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αναμένουμε την κυκλοφορία του. Μέχρι τότε απολαύστε το cinematic trailer του

Πηγές

  1. Deus:Ex Mankind Divided is coming to Linux
  2. Feral Interactive