Μια απο τις πιο χρήσιμες ιδιότητες των παραθύρων είναι η …. μετακίνησή τους. Όχι φυσικά πηγαίνοντας στην γραμμή του τίτλου του παραθύρου αλλά μετακινώντας την από οποιοδήποτε σημείο και αν έχετε το ποντίκι.

Πηγαίνεις λοιπόν πάνω σε ένα παράθυρο που δεν είναι μεγιστοποιημένο και κρατάς πατημένο το αριστερό πλήκτρο ALT, πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού. Θα παρατηρήσετε οτι μόλις κάνετε κλίκ το συμβολάκι του ποντικιού μετατρέπετε σε χέρι με το οποίο μετακινούμε το παράθυρο.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται ποια μεγάλες διαδρομές με το ποντίκι να πας στην γραμμή του τίτλου (που πρέπει να την σημαδέψεις και σωστά). Επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχουμε κάποια μικρής ανάλυσης οθόνη και κάποια «εξωτική» εφαρμογή εμφανίζει τα κουμπιά του εκτός οθόνης. Έτσι μπορουμε να μετακινήσουμε το παράθυρο και να εμφανίσουμε τα κουμπιά του.

Μικρή ύλη για σήμερα. Έτσι υπάρχει χρόνος να βρεις και να μελετήσεις τα άλλα κόλπα αν δεν το έχεις κάνει ήδη.  Είδαμε πως μετακινείς ένα παράθυρο κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο Alt και κουνώντας το ποντίκι ενώ πατάς το αριστερό του πλήκτρο. Δοκιμάστε το!!


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)