Το σημερινό κόλπο υπάρχει στο Linux από τις πρώτες του εκδόσεις. Πρόσφατα απέκτησαν (επιτέλους) αυτή την δυνατότητα και τα Windows. Αναφέρομαι στους πολλαπλές χώρους εργασίας.

Μια καλή αναλογία είναι η τηλεόραση. Έχουμε μια οθόνη η οποία μπορεί να δείξει ένα κανάλι. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε πολλά κανάλια να εκπέμπουν το πρόγραμμα τους και με ένα πλήκτρο μπορούμε να τα επιλέξουμε.

Κάτι τέτοιο είναι και οι επιφάνειες/χώροι εργασίας. Διαφορετικά προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα αλλά σε διαφορετικά κανάλια της οθόνης.

Πατήστε Ctrl+Alt+βελακι δεξί. Δηλαδή πατάμε και κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Ctrl μετά πατάμε και κρατάμε το πλήκτρο Alt και μετά το βελάκι. Αυτό εδώ θα εξαφανιστεί και θα δεις ένα σύντομο μήνυμα στην οθόνη με το όνομα του καινούργιου «καναλιού».

Αμάν και πως επιστρέφουμε εδώ; Ένα έξυπνο παιδί θα σκεφτόταν Ctrl+Alt+αριστερό βελάκι. Και μετά θα έψαχνε να δει πόσες επιφάνειες εργασίας έχει το σύστημα. Και θα δοκίμαζε να έχεις διαφορετικά παράθυρα με προγράμματα σε κάθε μία. Τι λες θα τα καταφέρεις;

Τώρα μπορείς να έχεις τα «σοβαρά» πράγματα σε μία επιφάνεια εργασίας και να διαβάζεις το facebook σε μια άλλη. Με ένα κουμπί μόλις φανεί το αφεντικό επιστρέφεις στο μεροκάματο


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)