Ήρθε η ώρα να δούμε την ΕΚΘΕΣΗ το μεγάλο αδελφάκι της ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ. Σαν μεγάλος αδελφός έχει τον συνδυασμό Ctrl-Alt+πάνω βελάκι.

Τώρα ελπίζω πως όλοι γνωρίζουμε πως ή ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ είναι Ctrl+Alt+Κάτω βελάκι, ενώ με τα άλλα δύο βελάκια αλλάζουμε χώρο εργασίας. Δεν είναι λογικό;

Αλλά ας επιστρέψουμε στην ΕΚΘΕΣΗ. Το παρακάτω εξαιρετικής γραφίστικης ποιότητας γραφικό δείχνει τις βασικές λειτουργίες. Σε αντίθεση με την ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ που δείχνει μόνο μια επιφάνεια εργασίας, στην ΕΚΘΕΣΗ τις βλέπουμε όλες με όλα τα παράθυρα είτε είναι ελαχιστοποιημένα είτε όχι.

expo-view-ekthesi-epifaneia-ergasias-xoroi

Εύκολα με σύρσιμο (που σημαίνει πάμε πάνω στο παράθυρο και κρατάμε πατημένο το κουμπί του ποντικιού ενώ το κουνάμε) μετακινούμε παράθυρα μεταξύ χώρων εργασίας. Και έχουμε και άλλον ένα τρόπο (πόσους έχουμε μέχρι τώρα) να κλείσουμε ένα παράθυρο.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε επιφάνειες εργασίας, με ένα απλό κλικ. Η ονομασία τους σε ότι θέλουμε είναι μια άλλη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε.

Είναι η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ενα καταπληκτικό κόλπο. Αλλά μπορεί να λεχθεί το ίδιο και για την ΕΚΘΕΣΗ. Ω ναι μπορεί! Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες και πότε είναι χρήσιμη η μία και πότε η άλλη.


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)