Θα δούμε σήμερα την δομή μιας γενικής μικροεφαρμογής (applet). Σαν παράδειγμα θα δούμε την μικροεφαρμογή «Ήχος».
Αν κάνεις αριστερό κλικ θα βρεις αυτά που συνήθως θέλεις να αλληλεπιδράσεις με κάθε μικροεφαρμογή.
- Στην συγκεκριμένη περίπτωση (το 95% των περιπτώσεων) θέλεις να αλλάξεις την ένταση του ήχου.
- Κάποιες άλλες φορές (λιγότερες), θέλεις να ρυθμίσεις τον ήχο ώστε να πάει στην σωστή έξοδο, οπότε θες τις «Ρυθμίσεις ήχου».
- Και κρυμμένο (να μην προκαλεί οπτική ρύπανση) έχει το «Εκκίνηση αναπαραγωγής» από όπου μπορείς να ξεκινήσεις ένα media player.
Αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο μενού με Δεξιό Κλικ! Εδώ έχει λιγότερες χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις και επιλογές.
- Μεταξύ άλλων έχει την «Διαμόρφωση» όπου ρυθμίζεις την μικροεφαρμογή και όχι τον ήχο. Αν ήταν στο ίδιο μενού θα δημιουργούσε σύγχυση. Ποια η διαφορά της «Διαμόρφωσης» από τις «Ρυθμίσεις ήχου»; Δείτε τα δύο παράθυρα ρυθμίσεων να ξέρετε τι υπάρχει εκεί. Ίσως μια μέρα να πούμε περισσότερα για αυτά.
Το ότι στο cinnamon μια μικροεφαρμογή μπορεί να δεχτεί κάθε πλήκτρο είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του. Επππ σιγά! Κάθε πλήκτρο είπες; Ακόμα και το μεσαίο κουμπί; Ναι ακόμα και αυτό. Μπορείς να βρεις και να μας πεις πρώτος τι ακριβώς κάνει;
Το ότι στο cinnamon μια μικροεφαρμογή μπορεί να δεχτεί κάθε πλήκτρο είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του. Αλλά δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα. Σε άλλα γραφικά περιβάλλοντα μπορείς να κάνεις σύρσιμο και να αλλάξεις θέση σε μια μικροεφαρμογή. Και στο cinnamon δεν μπορείς. Η μήπως όχι;
«Σεάλλα γραφικά περιβάλλοντα μπορείς να κάνεις σύρσιμο και να αλλάξεις θέση σε μια μικροεφαρμογή. Και στο cinnamon δεν μπορείς. Η μήπως όχι;»
Μπορείς…. μπορεις!!! Να το πω ή ακολουθεί και άλλο άρθρο? 😀😀😀🙃🙃🙃