Το μενού δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μικροεφραμογή. Και μπορεί να μην θέλουμε να έχουμε καν ένα μενού και να προτιμούμε κάποια άλλη μέθοδο. Μπορούμε ακόμα και να το αντικαταστήσουμε με «καλύτερα» μενού που κυκλοφορούν.
Και σχεδόν σαν κάθε μικροεφαρμογή, θα βρούμε την δυνατότητα διαμόρφωσης με το δεξί κουμπί (1), όπως έχουμε δει ήδη σε ένα προηγούμενο κόλπο. Αν δεν το έχεις δει πήγαινε και διάβασε τα προηγούμενα κόλπα, όπου λέω για τις γραμμές εργαλείων.
Και θα βρούμε εδώ πολλές ρυθμίσεις για το πως θα μοιάζει στην γραμμή εργασιών. Μπορούμε να του αλλάξουνε εικονίδιο, κάτι χρήσιμο αν έχεις cinammon [μπράβο σου] αλλά και άλλη διανομή [ασχολίαστο], ή ακόμα και τι θα γράφει.
Μπορούμε να αλλάξουμε το μενού το ίδιο και όχι μόνο πως θα δείχνει στην γραμμή εργασιών. Θα πάμε στην σχετική καρτέλα (2) όπου μπορούμε να κρύψουμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε και να ενεργοποιήσουμε κάποια εφέ.
Θα βρούμε επίσης εδώ ένα ΜΕΓΑΛΟ κουμπί που ανοίγει τον «Επεξεργαστή του μενού». Εδώ μπορούμε να το φέρουμε τις εφαρμογές του μενού στα μέτρα μας. Μπορούμε για παράδειγμα να κρύψουμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ή να προσθέσουμε μια καταχώρηση (3) και ότι άλλο περιμένεις να βρεις σε κάτι με όνομα «Επεξεργαστή μενού» τέλος πάντων.
Αν τώρα το παρακάνουμε η αν είμαστε επιρρεπείς σε καλής ποιότητας κωμικούς μπορούμε πάντα να επανέλθουμε στην τάξη μέσω της λειτουργίας «Επαναφορά στα προεπιλεγμένα». Μπορούμε λοιπόν να πειραματιστούμε άφοβα. Πες μας λοιπόν τι αλλαγές έκανες για να φέρεις το μενού στα μέτρα σου.
Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)
Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα: