Linux Mint: Γνωριμία με τον διαχειριστή ενημερώσεων (Μέρος 2)

Ένα μοναδικό και συχνά παρεξηγημένο χαρακτηριστικό του Linux Mint είναι τα επίπεδα ασφαλείας (ενημερώσεων).

diaxeiristis-enimeroseon-linux-mint

Στην εικόνα δείχνει τι είναι τα επίπεδα καθώς και την προέλευση τους. Αντί να εξηγήσω αυτά θα πω τι θα σημαίνουν στην επόμενη έκδοση, μιας και σε αυτό το κομμάτι της διανομής τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς.

  • Αναβαθμίσεις επίπεδου 1 είναι αναβαθμίσεις εφαρμογών που δεν επιδρούν καθόλου στο βασικό σύστημα.
  • Αναβαθμίσεις επιπέδου 3 είναι αναβαθμίσεις βιβλιοθηκών που επηρεάζουν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.
  • Αναβαθμίσεις επιπέδου 4 θα είναι ο πυρήνας και ευαίσθητα πακέτα.
  • Στο επίπεδο 2 θα είναι οι περισσότερες αναβαθμίσεις ενώ,
  • Το επίπεδο 5 θα είναι μια σπάνια κατηγορία από επικίνδυνες αναβαθμίσεις.

Είναι ένα σχήμα που είναι ποιο εύκολα εξηγήσιμο από το τωρινό. Ανεξάρτητα όμως από το τι ακριβώς σημαίνουν τα επίπεδα στο Linux Mint μπορείς να πάρεις τον έλεγχο και να ρυθμίσεις πως θα λειτουργεί το σύστημα.

Μπορείς για κάθε κατηγορία να ρυθμίσεις αν θα είναι ορατά κάποια επίπεδα και αν θα είναι επιλεγμένα στην λίστα για τις αναβαθμίσεις. Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν αναβαθμίσεις που να μην είναι ορατές στο γραφικό εργαλείο, αλλά να τις βλέπεις από το τερματικό κάτι που συχνά λανθασμένα οδηγεί κάποιος στο τερματικό για να τις βάλουν όλες.

Σε επόμενα κόλπα θα μιλήσουμε για ακόμα περισσότερους τρόπους να φέρουμε τον διαχειριστή ενημερώσεων στα μέτρα μας και για πυρήνες.

Σε προηγούμενες εκδόσεις είχες μόνο αυτές τις ρυθμίσεις. Τώρα έχεις και τον εύκολο μάγο του κόλπου Νο 43. Και μας έχουν υποσχεθεί πολλές αλλαγές για να κάνουν τα παραπάνω εύκολα κατανοητά και να έχεις μια καλύτερη κατανόηση τι ακριβώς «διορθώνει» κάποια αναβάθμιση.

Αυτά συμβαίνουν αν έχεις μια ομάδα που ακούει τους χρήστες της και την κριτική (ένα μικρό καρφάκι ήταν αυτό, ξέρουν αυτοί). Περιμένω την επόμενη έκδοση με αγωνία.


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)

Advertisement

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: