Με την τελευταία έκδοση του Linux Mint, ήρθε και μια έκδοση του διαχειριστή ενημερώσεων από το τερματικό. Ας δούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει.

Είχαμε δει εκτενώς τις δυνατότητες που μας παρέχει ο διαχειριστής ενημερώσεων και αναβαθμίσεων του Linux Mint και σήμερα θα δούμε μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε, αυτή της χρήσης του μέσω τερματικού. Έτσι μπορείς να έχεις τα οφέλη του τερματικού, όπως πχ να κάνεις αναβάθμιση αυτόματα με κάποιο cron job με ασφάλεια σεβόμενος τα επίπεδα ασφαλείας.

Για να δω τις διαθέσιμες ενημερώσεις θα δώσω:

mintupdate-tool list

Αν θέλω να δω ενημερώσεις ασφαλείας, αναβαθμίσεις επιπέδου 1 και 2, αλλά όχι τους πυρήνες θα δώσω:

mintupdate-tool list -l12 -s -nk

θα προσθέσω ένα -r για να κάνει μια ανανέωση (refresh) πρώτα. Με ένα -h σκέτο θα δω την βοήθεια (help).

Για την εγκατάσταση των παραπάνω θα δώσω την εντολή:

sudo mintupdate-tool upgrade -r -l12 -s -nk

την εντολή αυτή μπορείς να την προσαρμόσεις στα γούστα σου, να την κάνεις alias ή να την βάλεις να τρέχει αυτόματα με το cron και να ξεχάσεις τις αναβαθμίσεις χωρίς να χάσεις όμως την σταθερότητα που είναι το ιδιάζον χαρακτηριστικό της διανομής.

Απλά βάλε ένα αρχείο με τις εντολές στον φάκελο /etc/cron.weekly ή στον /etc/cron.daily ή στο /etc/cron.hourly και είσαι οκ. Μην ξεχάσεις να το κάνεις εκτελέσιμο (δες το tip για το πως φτιάχνεις τις δικές σου εντολές)

#!/bin/sh
# Update system
/usr/bin/mintupdate-tool upgrade -r -l12 -s -nk -y


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)