Η W3C τυποποιεί το DRM με 58.4% υπέρ, ο EFF παραιτείται

w3c-drm-eff

Δυστυχώς, για το ελεύθερο και ανοιχτό Web, το W3C τυποποιεί το DRM ως πρότυπο για το Web με 58.4% υπέρ με αποτέλεσμα, ο οργανισμός EFF να αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κοινοπραξία.

Η W3C (κοινοπραξία του World Wide Web) είναι ένας οργανισμός υπεύθυνος για τα πρότυπα του web όπως η γλώσσα html και το CSS. Δεν είναι ένας επίσημος φορέας και τεχνικά δεν παράγει τυποποιήσεις (για τον λόγο αυτό δεν ήταν υποχρεωτικό να ζητήσει το δημόσιο συμμόρφωση και είχαμε τον IE).

Στον οργανισμό μετέχουν πανεπιστήμια, ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες. Και πάντα η συζήτηση ήταν σε τεχνικό επίπεδο με στόχο την συναίνεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Μέχρι σήμερα που αποφάσισε να πάει κόντρα στις παραδόσεις του και το ίδιο το web και την ανοικτότητα του. Με πλειοψηφία μόλις 58.4% πέρασε ένα πρότυπο για ψηφιακούς περιορισμούς (DRM). Και δεν ήταν όσοι ήταν ενάντιοι στους ψηφιακούς περιορισμούς αυτοί που δεν ήθελαν να νερώσουν το κρασί τους. Οι υπερασπιστές τους δεν θέλησαν να κάνουν την παραμικρή αλλαγή.

Το πολύ γνωστό ίδρυμα για τα ψηφιακά δικαιώματα EFF δήλωσε πως δεν πιστεύει πλέον πως η W3C είναι ο κατάλληλος φορέας για την υπεράσπιση του ανοικτού παγκόσμιου ιστού και έκανε δήλωση αποχώρησης. Το παραπάνω δεν είναι μια αδιάφορη είδηση που αφορά μόνο τους ειδικούς. Το αποτέλεσμα της, τώρα που το W3C έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα θα το δούμε σύντομα όλοι μας όταν θα περιφράσσουν το δίκτυο οι πολυεθνικές και θα χάσουμε τις ελευθερίες μας. Αλλά αν το καταλάβουμε όλοι ίσως να μην είναι καθόλου αργά.

Μια λυπημένη μέρα σήμερα.


πηγές:

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.