Το Podcast είναι για εκλεκτούς και εκλεπτυσμένα μυαλά. Δεν είναι για όλους. Είναι για αυτούς που γαλουχήθηκαν με τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τώρα έχουν κάνει το επόμενο βήμα. Το Technopolitan χάρη σε εσάς έφτασε να είναι το 6ο δημοφιλέστερο Podcast ανάμεσα στους 100 top της στην Ελλάδας.

Ο όρος «podcast» σχηματίσθηκε από το συνδυασμό των λέξεων «pod» (POrtable Device, φορητή συσκευή) και «broadcast» (μετάδοση, εκπομπή). Φυσικά, με την διάδοση των smartphone είναι λογικό τα τελευταία χρόνια τα podcast γνωρίζουν άνθηση μιας και πέρα από την πληθώρα εφαρμογών για τα smartphone υπάρχουν και εκπομπές για όλα τα γούστα.

technopolitan-greek-podcast-cerebrux-doctorandroid

Με το τελευταίο επεισόδιο λοιπόν, ξεκίνησε η 2η σεζόν του Technopolitan Podcast, που ίσως οι αναγνώστες του Cerebrux ήδη να γνωρίζουν.

Όσοι δεν γνωρίζετε, σε συνεργασία με το doctorandroid.gr, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα «ραδιοφωνικό» μαγκαζίνο στο οποίο σχολιάζουμε τα καλύτερα κατά τη γνώμη μας τεχνολογικά νέα και κυρίως αυτά τα οποία γουστάρουμε. Η θεματολογία μας ποικίλει και κινείται κυρίως γύρω από το mobile, το desktop, το gaming, το Linux, το Chrome OS και τα single-board computer.

Η αλήθεια είναι ότι η εκπομπή δεν απευθύνεται σε όλους (κυρίως σε power users), αλλά είναι ευκαιρία να μάθετε σε απλά Ελληνικά μερικά πράγματα παραπάνω, όπως τις ευκολίες που μπορεί να προσφέρει το ελεύθερο λογισμικό, και η τεχνολογία. http://technopolitan.gr

technopolitan-greek-top-podcastΜέσα σε μια ωρίτσα λοιπόν και με απαραίτητο συστατικό το γέλιο και το τρολάρισμα, σας κρατάμε συντροφιά και σας ενημερώνουμε, κατά την διάρκεια της δουλειάς σας, στο ταξίδι σας, στο ποδήλατό σας, στο πολεμικό ναυτικό (ναι… ονόματα δεν λέμε), στην τουαλέτα (έλεος) και γενικά στις καθημερινές δραστηριότητές σας.

Έτσι, και χωρίς να το καταλάβουμε, κλείσαμε 1 χρόνο εκπομπής, 23 επεισόδια, δηλαδή περίπου 24 ώρες (για όποιον τρελό/η θέλει να τα ξανά ακούσει σερί) και ακόμα την παλεύουμε… φαίνεται όμως ότι και οι ακροατές μας, μας ανέχονται ακόμα, αφού εκτόξευσαν το Technopolitan στην 6η θέση στα 100 Top Podcast του iTunes στην Ελλάδα. Δεν πάει καλά ο κόσμος….

Όσοι λοιπόν δεν ακούσατε την τελευταία εκπομπή μπορείτε να πατήσετε play εδώ:

ή εναλλακτικά μπορείτε και μέσα από τις διαθέσιμες εφαρμογές από τις οποίες εκπέμπει το Technopolitan:

http://technopolitan.gr/p/stream