Ισραηλινοί κατάσκοποι, οι οποίοι είχαν διεισδύσει στο δίκτυο της ρωσικής εταιρίας λογισμικού Kaspersky παρακολουθούσαν τους Ρώσους κατάσκοπους να έχουν διεισδύσει και να παρακολουθούν αμερικανικές αρχές. Ωραία πράγματα…

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του New York Times, οι ισραηλινοί κυβερνητικοί hacker είχαν εισβάλει στο δίκτυο της Kaspersky το 2015 και «τσάκωσαν» επί το έργον Ρώσους κυβερνητικούς hacker οι οποίοι με τη βοήθεια της Kaspersky είχαν εισβάλει σε κυβερνητικούς υπολογιστές των ΗΠΑ.

Παρότι δεν είχε δημοσιευτεί κάτι εκείνη την περίοδο και ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι το λογισμικό ασφαλείας Kaspersky παρέχει μια «μυστική πόρτα» σε υπολογιστές για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, μόλις πριν ένα μήνα περίπου, οι κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε διατάξει την αφαίρεση και απαγόρευση χρήσης του Kaspersky Antivirus σε όλα τα υπολογιστικά συστήματα των υπηρεσιών της.

kaspersky-israilinoi-kataskopia-rossoi-amerikanoi1
Τι λες τώρα… Αλήθεια ;

Επειδή, όπως όλα τα antivirus για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά θα πρέπει να έχουν δικαίωμα από το λειτουργικό σύστημα να μπορούν να σκανάρουν για απειλές όλα τα αρχεία του συστήματος, έτσι λοιπόν και το Kaspersky ως ένα από τα πιο δημοφιλές antivirus φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ως μια «μηχανή της Google» εντός των υπολογιστών με σκοπό την εύρεση απόρρητων αρχείων σε αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής.

Όλο αυτό το σκηνικό «κατασκόπευσης κατασκόπων που κατασκοπεύουν» ίσως, για κάποιους, μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου απίθανο μιας και οτιδήποτε είναι κλειστό λογισμικό, όσο και αν είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τους χρήστες από malwares μπορεί να «διαταχτεί» να συμπεριλαμβάνει κώδικα που δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει. Στην περίπτωση του antivirus Kaspersky ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, Γιουτζίν Κασπέρσκι, έχοντας υπηρετήσει παλαιότερα στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δεν θα είχε τέτοιους ενδοιασμούς, .

Άραγε τι antivirus χρησιμοποιούν στα δικά μας υπουργεία;


πηγή: thehackernews.com