Σε ρωτάνε ποια διανομή του Mint τρέχεις; Ποιο πυρήνα χρησιμοποιείς και ποιο περιβάλλον εργασίας; Τρέχεις σε 64bit ή σε 32; Ερωτήσεις που ξέρω πάντα σε έκαναν να αναρωτιέσαι πως θα βρεις αυτές τις πληροφορίες συστήματος.
Όπως είδαμε στο άρθρο με τις 6+1 λάθος διατυπώσεις σε ερωτήσεις αναζήτησης βοήθειας οι αρχάριοι χρήστες θεωρούν ότι αυτός που διαβάζει την ερώτησή του είναι τόσο guru του θέματος που διαθέτει ενόραση και δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη πληροφορία.
Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και αυτοί που απλά προσπαθούν να «κόψουν» δρόμο για να μην κάνουν την απαραίτητη και αυτονόητη προεργασία όταν π.χ. έχουν κάποιο πρόβλημα σε κάποιον driver ή συσκευή.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά αγαπητέ αρχάριε που ήδη είχαμε αναφερθεί στο άρθρο με τα 5 προγράμματα για πληροφορίες συστήματος Hardware στο Linux τα οποία υπάρχουν σε ότι διανομή Linux και να χρησιμοποιείς.
Συγκεκριμένα όμως στο Linux Mint, όλη αυτή η προεργασία πριν κάνεις το ερώτημά σου μπορεί να γίνει με το εργαλείο «Πληροφορίες συστήματος» με το πάτημα ενός κουμπιού.
Ανοίξτε το από το μενού εφαρμογών και ρίξετε του μια ματιά:
ΕΙΚΟΝΑ
Επίσης μπορείς να στείλεις τις πληροφορίες (και πολλές άλλες) το ίδιο εύκολα σε μια σελίδα στο Internet. Έπειτα μπορείς να δώσεις το λίνκ της διεύθυνσης αυτής της σελίδας σε κάποιον που ζητάς βοήθεια ή συμβουλές. Με αυτό τον τρόπο αυτός θα μπορέσει να σε βοηθήσει καλύτερα. Η σελίδα αυτή δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες, ούτε τον κωδικό σου στο Facebook :)
Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις οικονομία χρόνου αυτού που θα σε βοηθήσει όχι του δικού σου χρόνου. :)
Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)
Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα: