Ναι καλά διαβάσατε… Η Intel ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στην αγορά έναν νέο επεξεργαστή με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών AMD.Η Intel θα παρουσιάσει μια νέα CPU για την 8η γενιά των επεξεργαστών της H-series που διαθέτει μνήμη HBM2 και επεξεργαστή γραφικών AMD.

Από την ανακοίνωση της Intel:

«Το νέο προϊόν, το οποίο θα είναι μέρος της 8ης γενιάς Intel Core, συνδυάζει τον υψηλής απόδοσης επεξεργαστή Intel Core H-series, τη δεύτερη γενιά μνήμης High Bandwidth Memory (HBM2) και ένα custom-to-intel διακριτό τσιπ γραφικών από την Radeon Technologies Group της AMD – όλα σε ένα ενιαίο επεξεργαστή. «

Intel CPU με AMD GPU και HBM2

Ο νέος αυτός επεξεργαστής, θα είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά για Laptops και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τετράμηνο του 2018. Παρότι η Intel στο θέμα των καρτών γραφικών στα Laptop κατέχει σχεδόν το 70% της αγοράς, δεν προτιμάται από gamers και επαγγελματίες που απαιτούν high-end γραφικά. Αν και ανταγωνιστές στον τομέα των CPU φαίνεται ότι η Intel θέλει να «χωθεί» με αυτή την σύμπραξη και στον τομέα high-end γραφικά.

Λογικά εντός του 2018, θα δούμε τους drivers αυτού του νέου επεξεργαστή Intel και AMD να ενσωματώνονται στον πυρήνα Linux.

Τέλος, η Intel έχει διαθέσει και ένα σχετικό βίντεο :

 

πηγή: newsroom.intel.com