Το 4.3.0 εισάγει ένα εικονίδιο μενού και ένα εκκινητή για το ucaresystem core. Μόλις εγκατασταθεί ή ενημερωθεί, θα βρείτε μια καταχώρηση uCareSystem στο μενού εφαρμογών σας που μπορείτε να κάνετε κλικ, για να ξεκινήσετε το ucaresystem-core.

Μέχρι την έκδοση ucaresystem core 4.2.x ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε ήταν να ανοίξετε τερματικό, και να γράψετε:

sudo ucaresystem-core

ucaresystem core 4.3.0 Εκκίνηση απο το μενού εφαρμογών

Τώρα σκεφτείτε για μια στιγμή έναν φίλο σας, ή τους γονείς σας που δεν ξέρουν καν τι είναι το τερματικό. Πώς θα τους πείτε να τρέξουν το ucaresystem-core, μια φορά στο τόσο, για να κάνουν κάποια αυτόματη συντήρηση του συστήματος τους που βασίζεται στο Ubuntu / Debian;

Δεν θα το πείτε ούτε και θα το κάνουν…

ucaresystem-core 4.3.0 στο μενού εφαρμογώνΤώρα απλά εγκαταστήστε ή αναβαθμίσετε (αν το έχετε ήδη) στην τελευταία έκδοση του ucaresystem-core και στη συνέχεια, απο το μενού των εφαρμογών σας προσθέστε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο ucaresystem-core και θα αρχίσει να εκτελεί τις εργασίες συντήρησης.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η νέα έκδοση επιδιορθώνει κάποια μικρά σφάλματα σε ορισμένες διανομές. Ακολουθεί μια σύνοψη των διορθώσεων και των δυνατοτήτων:

  • Διορθώθηκε σφάλμα κατά την αναβάθμιση: «Has premature member ‘control.tar.xz’ before ‘control.tar.gz’, giving up»
  • Προσθτέθηκε το lsb-release ως εξάρτηση σε περίπτωση που χρησιμοποιείται μια ARM Board διανομή
  • Διορθώθηκε σφάλμα σε Debian Jessie: «Η επιλογή γραμμής εντολών -purge δεν είναι κατανοητή»

Ελέγξτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το ucaresystem-core.

Όπως είπα και στην αρχή, αν έχετε ήδη τον PPA από μια προηγούμενη έκδοση, δεν έχετε τίποτα να κάνετε. Έχετε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν όμως θέλετε να το κάνετε εγκατάσταση για πρώτη φορά ή το θέλετε και σε ένα άλλο μηχάνημα τότε κατεβάστε το από εδώ:

Download ucaresystem-core

Αν το βρήκατε χρήσιμο και σας έχει γλυτώσει χρόνο και θεωρείτε ότι αξίζει ένα κέρασμα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά μέσω PayPal κάνοντας κλικ στο παρακάτω:

Εναλλακτικά διαβάστε το «Συνεισφορά στο Cerebrux» για να δείτε πως.


πηγή: utappia.org