Φαίνεται ότι υπάρχει ένα bug που σχετίζεται με τις επιδόσεις, στους τελευταίους drivers της NVIDIA που προκαλεί μείωση της απόδοσης σε όλες όπως φαίνεται τις κάρτες γραφικών της NVIDIA στο Linux.

nvidia-wyland-kai-mir

Θα μου πείτε σιγά τα νέα με την NVIDIA και την σχέση του με το Linux. Εκεί που οι δύο ανταγωνιστές της (AMD και Intel) ξεκινάνε μια συμμαχία, όπως είδαμε, με νέας γενιάς επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για τα Laptop του 2018, η NVIDIA συνεχίζει να «παράγει» προβλήματα παρά λύσεις στο Linux.

Σαν να μην έφταναν οι χαμηλές επιδόσεις που δημιουργεί το bug, φαίνεται επίσης να κάνει χρήση περισσότερη VRAM σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των drivers της.

Ο χρήστης HeavyHDx ξεκίνησε ένα thread στα επίσημα forums της NVIDIA, προκειμένου να περιγράψει την αισθητή μείωση της απόδοσης σε σχέση με τους drivers της 375 σειράς. Επομένως όλοι οι drivers από εκεί και μετά έχουν επηρεαστεί από αυτό το bug.

Η Nvidia επιβεβαιώνει το πρόβλημα αναφέροντας:

Μοιάζει με μια παρόμοια μείωση επιδόσεων που παρατηρήθηκε σε ένα άλλο game της Feral, Total War: WARHAMMER. […] Στην επόμενη έκδοση, r390, θα έχουμε μια προσωρινή λύση, ενώ ακόμη ψάχνουμε να βρούμε την αιτία που το προκαλεί

Από ότι φαίνεται το bug επηρεάζει τουλάχιστον το Deus Ex Mankind Divided, Total War: WARHAMMER, Company of Heroes 2 και πιθανότατα και άλλους τίτλους.

Προσωρινά λοιπόν, αποφύγετε τους drivers της έκδοσης 375 και άνω, μέχρι να εντοπιστεί και να διορθωθεί το ζήτημα. Δυστυχώς, σε αντίθεση με την Intel και AMD που έχουν τους drivers τους ανοιχτού κώδικα, η NVIDIA συνεχίζει να τους έχει κλειστού κώδικα με αποτέλεσμα να μην μπορεί η κοινότητα ανοιχτού κώδικα να συνεισφέρει στην προσπάθεια.


 

Πηγή : GamingOnLinux