Το KDE ανακοίνωσε πρόσφατα την διαθεσιμότητα του KDE Plasma Mobile υπο μορφή Live ISO και είναι διαθέσιμη για λήψη. Χρησιμοποιώντας το ISO μπορείτε να εκκινήσετε το Plasma Mobile σε μια εφαρμογή εικονικής μηχανής όπως το VirtualBox ή το KVM.

Όπως είχαμε γράψει και στο άρθρο «Linux κινητά τηλέφωνα που δεν επιβίωσαν«, το όνειρο για ένα πραγματικό Linux κινητό συνεχίζει να υφίσταται και αρκετά mobile linux projects συνεχίζουν την προσπάθεια για να το πετύχουν.

Μέχρι πρότινος δεν είχαμε ξεχωριστό ISO για το Plasma Mobile και για να το  δοκιμάσει κάποιος έπρεπε να εγκαταστήσει την KDE Neon developer έκδοση του και στη συνέχεια να τρέξει μερικές εντολές για να το μετατρέψει σε Plasma Mobile.

Πλέον δεν χρειάζεται μιας και πολλά μέλη της κοινότητας ζήτησαν έναν ευκολότερο τρόπο, οπότε και το KDE αποφάσισε να παρέχει 64bit ISO το οποίο μπορούμε πλέον να κατεβάσουμε στο PC μας.

kde-plasma-mobile-linux

Μόλις το κατεβάσετε (από το λινκ παρακάτω) και το ξεκινήσετε, το KDE προτείνει μερικά πράγματα για να δοκιμάσετε, όπως την προσθήκη ενός widget στην επιφάνεια εργασίας ή την εγκατάσταση εφαρμογών από το κέντρο λογισμικού Discover. Να έχετε υπόψιν, όπως λέει το KDE στην ανακοίνωσή τους, ότι το λογισμικό θεωρείται «alpha» και δεν συνιστάται για χρήση σε παραγωγικό περιβάλλον αλλά μόνο για δοκιμές η και ανάπτυξη εφαρμογών.

Advertisements

Λήψη του KDE Plasma Mobile

Μπορείτε να κατεβάσετε το ISO του KDE Plasma Mobile και να το εκκινήσετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή εικονικής μηχανής όπως το Qemu ή το VirtualBox.

Λήψη του   KDE Plasma mobile

Πώς να στείλετε σχόλια και παρατηρήσεις για το KDE Plasma Mobile

Αν έχετε να προτείνετε κάτι ή έχετε κάποια παρατήρηση αλλά και να συμμετέχετε στο έργο, το KDE προτείνει να επικοινωνήσετε μαζί τους στη λίστα αλληλογραφίας plasma-mobile@kde.org ή στο κανάλι #plasma του IRC στο Freenode και στο #plasmamobile:matrix.org ή εναλλακτικά στην ομάδα Plasma Mobile του Telegram.


Παραπομπές: