Μερικές εβδομάδες πριν είδαμε ένα Nintendo Switch να τρέχει Linux. Όπως γράψαμε η ομάδα των hackers χρησιμοποίησε ένα flaw στο Nvidia Tegra chipset που φέρει το Nintendo Switch.

Υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θέλει να hackάρει την κονσόλα του. Ο πρώτος είναι προφανής. Να τρέχουν σπασμένες εκδόσεις των παιχνιδιών της. Για αυτό οι σύγχρονες κονσόλες είναι αρκετά δύσκολο να hackαριστούν. Γιατί τα λεφτά είναι πολλά Άρη…

Ο Δεύτερος λόγος αν και λιγότερο προφανής είναι εξίσου σημαντικός. Κάποιοι απλά θέλουν να τρέχουν ότι λογισμικό επιθυμούν στο software που νομίμως κατέχουν (και πλήρωσαν), και για αυτούς τους χρήστες το Linux στο Nintendo Switch είναι μεγάλο επίτευγμα.

nintendo-switch-linux-tablet
Εδώ βλέπουμε το Nintendo Switch να τρέχει KDE Plasma

Όπως γράψαμε, πριν μερικές εβδομάδες είδαμε ένα Nintendo Switch να τρέχει Linux  από μια η ομάδα των hackers χρησιμοποίησε ένα flaw στο Nvidia Tegra chipset που φέρει το Nintendo Switch.

Τώρα όμως οι fail0verflow έχουν video ενός πλήρους Linux tablet να τρέχει στο hackaρισμένο Switch, με πλήρη υποστήριξη touch, έναν πλήρως λειτουργικό browser, μέχρι και GPU-powered demo.

Στο twitter οι fail0verflow ισχυρίζονται ότι το bug δεν μπορεί να patchαριστεί στο τρέχον hardware και δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιου modchip.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες πως να το κάνει κάποιος μόνος του.


Παραπομπή