Αν έχετε ακόμη στην κατοχή σας ένα Moto G δεύτερης γενιάς (Moto G 2014), μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ubuntu Touch OS από το UBports χάρη σε μια προσπάθεια ενός μέλους της κοινότητας XDA.

Όπως θα είχατε διαβάσει και στην συνέντευξη που είχαμε πάρει πριν λίγο καιρό, υπάρχουν δυο κοινότητες οι οποίες συνεχίζουν το project που είχε σταματήσει η Canonical.

Ο Walid Hammami κατάφερε να κάνει port το Ubuntu Touch mobile λειτουργικό σύστημα και να το εγκαταστήσει σε ένα Moto G2 2014 smartphone που φέρει τον επεξεργαστή Qualcomm MSM8226 Snapdragron 400, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου.

To Moto G2 έγινε δεκτό από την κοινότητα των UBports ως η πρώτη υποστηριζόμενη συσκευή και για αυτό όλα δουλεύουν άψογα συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi,3G, GPS, Bluetooth, SMS, Camera, Ubuntu Store κλπ.

ubports

Γνωρίστε τις κοινοτικές συσκευές που υποστηρίζει η UBports

Το Moto G2 είναι η πρώτη κοινοτικά υποστηριζόμενη συσκευή για Ubuntu Phone, αλλά η UBports ανακοινώνει ένα νέο τμήμα υποστηριζόμενων συσκευών στην ιστοσελίδα της όπου θα βρίσκονται όλες οι συσκευές που έχουν γίνει port από τα μέλη της.

Η ομάδα UBports αναφέρει ότι οι συσκευές που θα βρίσκονται στη σελίδα τους, δε θα υποστηρίζονται επίσημα. Αντ’αυτού θα υποστηρίζονται από τα μέλη που τις έκαναν port στο Ubuntu OS, τα οποία θα είναι και υπεύθυνα για την ποιότητα, σταθερότητα και αναβαθμίσεις.

Αν ενδιαφέρεστε να μετατρέψετε το παλιό σας Moto G2 σε Ubuntu phone, δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο σχετικό thread των XDA-Developers για τις λεπτομέρειες και τον τρόπο εγκατάστασης. Η συσκευή υποστηρίζει Ubuntu Touch που βαζίζεται σε Ubuntu 15.04 (Vivid Vervet) και Ubuntu 16.04 (Xenial Xerus).

Ακολουθούν μερικές εικόνες με το Ubuntu Touch εγκατεστημένο στο Moto G2 2014

 


Παραπομπή