Lenovo HW01 review | Προσιτό Smart Fitness Band

Τα fitness band υπάρχουν στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία όμως απευθύνονταν κυρίως σε αθλητές ενώ οι τιμές τους ήταν σχεδόν απαγορευτικές για το ευρύ κοινό. Τα πράγματα φυσικά έχουν αλλάξει και πλέον βρίσκει κανείς φθηνές λύσεις όπως το Lenovo HW01 Smart Fitness Band.Σαν κλασσικός Linux’ας δεν μπορώ παρά να έχω πάθος με διάφορα gadgets. Ένα από αυτά φυσικά είναι και τα fitness band τα οποία δεν απευθύνονται σε αθλητές αλλά κυρίως στο ευρύ κοινό το οποίο θέλει κάποια βασικά πράγματα:

 • Ρολόι με ημερομηνία
 • Βηματομετρητή
 • Θερμίδες
 • Ειδοποιήσεις από το κινητό (μηνύματα, όνομα καλούντος)
 • Καταγραφή στατιστικών δραστηριότητας και συγχρονισμός με το κινητό
 • Προσιτή τιμή
 • Ευχρηστία (χωρίς λεπτομέρειες που αφορούν άλλο κοινό)

Ας δούμε λοιπόν αν το Lenovo HW01 Smart Fitness Band καλύπτει αυτές τις ανάγκες του καθημερινού απλού χρήστη.

lenovo_hw01_smart_band3955
To Lenovo HW01 έχει τα άκρως απαραίτητα στο κουτί του

Χαρακτηριστικά του Lenovo HW01

Όπως πάντα, ας ξεκινήσουμε με τα χαρακτηριστικά που φέρει το Lenovo HW01 για να το γνωρίσουμε καλύτερα.

Η συσκευή αποτελείται από:

 • Οθόνη: 0.91″ OLED
 • Αδιάβροχο IP65
 • Συνδεσιμότητα : Bluetooth 4.2
 • Μπαταρία: 90mA (διάρκεια 5-10 ημέρες)
 • Υποστηρίζει: Android 4.4+ και iOS 8.0+

Οι λειτουργίες που παρέχει:

 • Ρολόι με ημερομηνία και ξυπνητήρι (με δόνηση)
 • Βηματομετρητή
 • Θερμίδες
 • Καρδιακοί παλμοί
 • Ειδοποιήσεις από το κινητό (μηνύματα, όνομα καλούντος)
 • Εύρεση τηλεφώνου
 • Χρονόμετρο για δραστηριότητες
lenovo_hw01_smart_band4402
Η OLED οθόνη του είναι άψογη σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό

Η καθημερινότητα με το Lenovo HW01

Φυσικά αν όχι όλα τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα βρίσκει κανείς στα περισσότερα φθηνά fitness band. Αυτό που ξεχώρισα στο Lenovo HW01, είναι το πως λειτουργούν όλα τα παραπάνω σε σχέση με την καθημερινή μου δραστηριότητα.

lenovo_hw01_smart_band3600
Στο χέρι είναι άνετο, μοντέρνο και διακριτικό

Η ένδειξη ρολογιού ανάβει αυτόματα μόλις σηκώσω το χέρι μου για να το δω με απίστευτη ακρίβεια. Τολμώ να πω ότι με το Xiaomi Mi band 2 δεν είχα αυτή την ευαισθησία όταν σήκωνα το χέρι με αποτέλεσμα να χρειάζεται μερικές φορές να κουνήσω τον καρπό μου για να πάρει πρέφα ότι θέλω να δω τι ώρα είναι.

Στην συνέχεια, παρατήρησα ότι το Lenovo HW01 σε αντίθεση με άλλα fitness band που έχω δοκιμάσει, αγνοεί πλήρως την κίνηση του καρπού μου όταν κοπανάω εντολές στο τερματικό του Linux και έτσι δεν καταγράφει λανθασμένα την κίνηση αυτή ως βήματα (περπάτημα).

Δύο σημαντικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του Lenovo HW01 είναι ότι μπορείς να το κλείσεις (αν δεν το χρησιμοποιείς) και ότι απενεργοποιεί αυτόματα την καταγραφή των καρδιακών παλμών όταν δεν το φοράω. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί μπαταρία. Για να το κλείσεις, απλά κρατάς πατημένο το touch button για 3 δευτερόλεπτα και εμφανίζεται ένα επιπλέον μενού που περιλαμβάνει καταγραφή δραστηριότητας, αδράνειας και τερματισμού λειτουργίας. Η διάρκεια της μπαταρίας στη χρήση που το έκανα, ήταν περίπου μία εβδομάδα και η φόρτιση του με το καλώδιο USB που διαθέτει (δεν περιλαμβάνει και τον φορτιστή) ολοκληρώνεται σε μισή με μια ώρα περίπου.

lenovo_hw01_smart_band4545

Με το Lenovo HW01 δεν χρειάζεται να κάνετε αναπάντητες για να βρείτε σε που έχετε αφήσει και σε πια γωνιά του σπιτιού το κινητό σας. Με την επιλογή εύρεσης του τηλεφώνου, θα αρχίσει το τηλέφωνό σας να χτυπάει με έναν χαρακτηριστικό ήχο και έτσι θα το βρίσκετε εύκολα.

Τέλος, η IP65 σημαίνει ότι το fitness band είναι προστατευμένο από νερό οπότε μπορείτε να το φοράτε όταν πλένετε τα χέρια σας.

Συνοδευτικό λογισμικό του Lenovo HW01

Για να διαχειρίζεστε το Lenovo HW01, υπάρχει το Lenovo Health το οποίο συλλέγει, καταγράφει και παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες ακόμα και για τις ώρες αλλά και τον κύκλο ύπνου ενώ μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε και ξυπνητήρι. Η εφαρμογή είναι χωρισμένη σε 3 ενότητες στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε απλά κάνοντας swipe αριστερά η δεξιά:

 • Δραστηριότητες
 • Κύκλος Ύπνου
 • Καρδιακοί παλμοί
lenovo_hw01_smart_band_fitness
Το λογισμικό Lenovo Health είναι απλό και εύχρηστο

Ετυμηγορία: Προσιτή τιμή με τα άκρως απαραίτητα

Το Lenovo HW01 είναι ένα φθηνό fitness band με τα άκρως απαραίτητα για την καθημερινή μας δραστηριότητα. Είναι απλό και εύχρηστο και πιστεύω θα ικανοποιήσει την κατηγορία του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Φυσικά αν είστε πιο ενεργός χρήστης έως και αθλητής, δε νομίζω να σας ικανοποιήσει η απλότητά του.

Για όποιον ενδιαφέρεται να το αγοράσει, θα το βρείτε στα γνωστά μαγαζιά από 40 έως 50 ευρώ. Εναλλακτικά προτείνω από Gearbest (από το παρακάτω link) στο οποίο για τις επόμενες 2 μέρες θα το αγοράσετε με προσφορά στα 15 ευρώ :

Δείτε το:      Lenovo HW01 Smart Fitness band

Μείνετε συντονισμένοι στο Cerebrux, διότι σύντομα κάποιος/α θα το κερδίσει στην κλήρωση που θα κάνουμε. Πότε γίνει η κλήρωση; Σύντομα ! Μέχρι τότε ρίξτε επίσης μια ματιά στις άλλες προσφορές που έχει αποκλειστικά για την Ελλάδα το Gearbest.

Advertisement

12 σκέψεις σχετικά με το “Lenovo HW01 review | Προσιτό Smart Fitness Band

Add yours

 1. καλησπέρα,
  πολύ ωραίο review και όντως φαίνεται πολύ εύχρηστο.
  η δικιά μου ένσταση είναι στο κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τα βιομετρικά σου δεδομένα σε κάποια εταιρία εκτός του τομέα της υγείας. ίσως η αμφιβολία αυτή να λύνεται απλά διαβάζοντας το policy αλλά αν σκεφτεί κανείς οτι τέτοιου είδους δεδομένα είναι χρυσάφι για τις ασφαλιστικές ίσως να αντιλαμβάνεται γιατί το βλέπω με καχυποψία.
  απλά τροφή για σκέψη και κουβέντα
  καλή συνέχεια

  1. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με το policy τους είναι ανώνυμα που σημαίνει δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει. Είναι όπως οι δημοσκοπήσεις, συλλέγεις ανώνυμες απαντήσεις και βγάζεις κάποια στατιστικά συμπεράσματα. Αυτά μπορούν να πωληθούν η να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τα εργαλεία σου.

 2. Καλημέρα σε όλους, ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό ( https://forums.lenovo.com/t5/Smartphone-Accessories-and/Is-the-HW01-fitness-band-a-lenovo-product/td-p/3810059 ) που η ερωτηση ειναι αν ειναι γνήσιο προιόν Lenovo. Επίσης εκεί δίνουν και ενα link youtube που ένας τύπος λέει οτι μετά απο αναβάθμιση δεν έπαιζε σωστά και δεν εβγαλε άκρη με Lenovo γιατι δεν το υποστήριζε και κάτι τέτοια. η αλήθεια ειναι πως εκανα αναζήτηση στο site της Lenovo και Ελλάδα και Αμερική και Αγγλία και δεν μου έβγαλε τίποτα….
  Ξέρουμε κάτι?

  1. Μια χαρά αναβαθμίσεις έκανε μέχρι τώρα αυτό που έχω για review και κανένα πρόβλημα δεν εμφανίστηκε

 3. Στα site της Lenovo γιατί δεν μπορεσα να το βρώ πουθενα! Αυτο με προβληματίζει περισσότερο!

 4. Ρε Salih, πώς στην ευχή θα τα ζευγαρώσω; Κάνω το tap που ζητάει και μου βγάζει διαρκώς bind fail (ενώ, εννοείται, το έχει δει). Δηλαδή: Τι στιγμή που μου λέει να κάνω «ταπ», πράγματι στην οθόνη του ρολογιού εμφανίζεται το σηματάκι bluetooth με κουκίδες που κινούνται, το ακουμπώ, το χτυπώ, το πιέζω, οτιδήποτε αλλά αμέσως ένα Χ και «bind fail». (άσε που τις μισές φορές, στα 10 εκατοστά ισχυρίζεται ότι είμαι μακριά!)

  Όσο για το φυλλαδιάκι με τις οδηγίες με «κινέζικα αγγλικά», έλεος, κοτζάμ Λενόβο είναι αυτή, δεν έχουν έναν αγγλόφωνο υπάλληλο;

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: