Η νέα κονσόλα παιχνιδιών της Atari, η οποία «φοράει» Ubuntu λειτουργικό, είναι πλέον διαθέσιμη για προπαραγγελίες ενώ βλέπουμε και τις πρώτες δοκιμές που έγιναν κατά την υλοποίηση του έργου.

Για όσους δεν θυμούνται, την κονσόλα της Atari την είχαμε δει σε πρώτες εικόνες τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Στην συνέχεια, μετά από 3 μήνες περίπου είχαμε μια «υπόσχεση» ότι οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο. Παρόλα αυτά, έπρεπε να έρθει ο Μάιος για να ξεκινήσουν οι προπαραγγελίες μέσω indiegogo:

atari vcs indiegogo proparaggelies

Μοντέρνος σχεδιασμός βασισμένος στην «παράδοση»

Όπως θα προσέξει ο «παλιός» αναγνώστης, το Atari VCS χρησιμοποιεί αισθητική σχεδιασμού εμπνευσμένο από το Atari 2600.

Η νέα κονσόλα μπορεί να φαίνεται ρετρό, παρόλα αυτά η Atari συνεργάζεται με την AMD για τον επεξεργαστή ενώ για λειτουργικό σύστημα έχει επιλέξει το Ubuntu (Linux kernel 4.10), καθιστώντας το ικανό να παίζει τόσο τα κλασσικά παιχνίδια Atari όσο και αυτών των midtier PC τίτλων.

atari-vcs-ubuntu-linux-cerebrux

Η πλατφόρμα θα υποστηρίξει ανάλυση 4K καθώς και περιεχόμενο HDR και 60 fps. Προσφέρει επίσης ενσωματωμένη Wi-Fi, Bluetooth 5, USB 3 και επεκτάσιμες επιλογές αποθήκευσης.

Τι περιλαμβάνει το Atari VCS

Το Atari VCS θα έρθει με το Atari Vault, μια συλλογή με περισσότερα από 100 κλασικά παιχνίδια της Atari ενώ οι χρήστες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε μια σειρά περιεχομένου και streaming καθώς και μια πλήρη γκάμα σύγχρονων επιλογών παιχνιδιών, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν αυτά τα έξτρα πακέτα.

Ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες της

Ενώ αρχικά είχε θέσει ως στόχο τις 100.000 δολάρια, η προπώληση της κονσόλας Atari VCS μέσω του Indiegogo ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο!

atari-vcs-indiegogo
Ξεπέρασε τον αρχικό στόχο μέσα σε ένα 24ωρο

Παρόλο που οι τιμές προπαραγγελίας κυμαίνονται μεταξύ περίπου 250-350 δολαρίων η Atari δεν μας λέει πόσο θα πάει η κονσόλα μετά το πέρας των προπαραγγελιών.


Παραπομπές: