Elephone Explorer 4K action camera : To απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού

Αν και καθυστερημένα το καλοκαίρι ήρθε. Εκτός από τα απαραίτητα αξεσουάρ για την παραλία, πρέπει να προσθέσετε και ένα ακόμη gadget που όπως θα δείτε και στο review που ακολουθεί, θα γίνει το αγαπημένο σας για το φετινό καλοκαίρι.

Πριν γράψω οτιδήποτε να ξεκαθαρίσω ότι αυτή είναι η πρώτη action camera που δοκιμάζω και προφανώς κάποιες απόψεις ενδέχεται να θεωρηθούν λίγο υπερβολικές.

Έχουμε πακέτο

Η συσκευασία που μας έστειλε το Geaberst ήταν κάτι παραπάνω από πλήρης. Το κουτί στο οποίο περιέχονταν η κάμερα ήταν εξαιρετικής ποιότητας όσο και τα αξεσουάρ που το συνοδεύανε.

Η πολύ όμορφη συσκευασία έρχεται με όλων των ειδών τα αξεσουάρ και φυσικά την αδιάβροχη θήκη

τα αξεσουάρ που συνοδεύουνε την κάμερα είναι τα ακόλουθα

 • Elephone Action Camera 4K
 • Καλώδιο φόρτισης
 • Αδιάβροχη θήκη
 • λουρί για το λαιμό
 • Διάφορα κλιπ για να στηρίξετε την κάμερα
 • Ανταλλακτικό για την αδιάβροχη θήκη
 • Εγχειρίδιο χρήσης
 • κάρτα εγγύησης

Όπως βλέπουμε το πακέτο έρχεται με όλα τα απαραίτητα και το σημαντικότερο την αδιάβροχη θήκη, προκειμένου να τραβήξουμε τις υποβρύχιες βουτιές μας.

Ποιότητα κατασκευής

Η ποιότητα κατασκευής της κάμερας είναι μέτρια. Τα πλαστικά είναι καλής ποιότητας αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό. Ειδικά τα πλαστικά κουμπιά δίνουν την αίσθηση ότι μετά από κάποια χρήση δε θα δουλεύουν το ίδιο καλά.

Η αδιάβροχη θήκη και τα συνοδευόμενα από την άλλη είναι αρκετά καλά και τα πήγαν πολύ καλά στις υποβρύχιες δοκιμές μας.

Όμως μετά από μερικές βουτιές, παρατηρήσαμε κάποιες ρωγμές στη βάση της θήκης που κλείνει το πορτάκι.

Οι ρωγμές στην κάτω βάση της θήκης εμφανίστηκαν μετά από μερικές βουτίες

Μια καλή δοκιμή να δούμε αν είναι η θήκη μας υδατοστεγανή χωρίς να ρισκάρουμε την καταστροφή της συσκευής μας, είναι να βάλουμε την αδιάβροχη θήκη σε μια λεκάνη (χωρίς την κάμερα φυσικά μέσα) και να δούμε αν γεμίζει νερό.

Σε γενικές γραμμές δεν απογοητεύει η ποιότητα κατασκευής και για την κατηγορία τιμής της κρίνεται εξαιρετική.

Ποιότητα φωτογραφίας

Ας είμαστε ρεαλιστές. Σε μια συσκευή που κυμαίνεται στην κατηγορία των 50€ δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Ωστόσο η Elephone δεν τα πήγε άσχημα στις φωτογραφίες που βγάλαμε.

Λόγω του ευρυγώνιου φακού, η κάμερα παράγει εντυπωσιακές φωτογραφίες στην όψη αλλά όχι και στην ποιότητα εικόνας. Πάντως για τις καλόκαιρινές σας εξορμήσεις στη θάλασσα ή στο βουνό, θα σας καλύψει πλήρως (με τους ανάλογους συμβιβασμούς βεβαίως βεβαίως).

Καλό 1080 αλλά από 4Κ άστα

Στον τομέα του video, η Elephone παίρνει πολύ καλό βαθμό. Με μια κλασσική SD Card Class 10, σην ανάλυση των 1080 τραβάμε με 60 καρέ/δευτερόλεπτο (fps) ενώ στην 4Κ με 15fps. Προσοχή όμως, όσοι θέλετε να τραβάτε 4Κ η sdcard που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι αυτές που παρέχουν υψηλή ταχύτητα εγγραφής. Έτσι για 4Κ βίντεο χρειαζόμαστε Class 10 U3 ενώ για 1080 (60) Class 10 U1.

Στον παρακάτω πίνακα έχουμε τις διαφορετικές κλάσεις και τύπου SD κάρτες που χρειάζεστε ανάλογα με την ανάλυση Video που θα τραβάτε:

action camera sd cards
Προσοχή: για 4Κ βίντεο θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μια κάστα SD Class 10 και U3 κλάση ταχύτητας

Επιπλέον έχουμε αργή κίνηση στα 720 με 120fps. Βέβαια το λίγο τσιμπημένο saturation στα videos ή το pixeliασμα στα slow motion videos μας χαλάνε λίγο, αλλά τονίζω ότι μιλάμε για μια συσκευή που είναι πιο φτηνή και από το φτηνότερο smartphone.

H σταθεροποίηση του βίντεο είναι ικανοποιητική και ειδικά αν έχουμε στερεώσει την κάμερα μπορούμε να τραβήξουμε με άνεση τις διαδρομές μας ή τις δραστηριότητες μας.

Στον τομέα του ήχου όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.

Αν έχουμε την κάμερα εντός αδιάβροχρης θήκης, δεν έχουμε σχεδόν καθόλου ήχο (λογικό). Από την άλλη αν τραβάμε ήχο εν κινήσει (πχ αυτοκίνητο) έχουμε αισθητή παραμόρφωση ακόμη και εντός της καμπίνας επιβατών.

Κρατώντας την κάμερα σε μια απόσταση περίπου 50 εκ μακρυά από το στόμα μας και μιλώντας φυσιολογικά τότε έχουμε μια επαρκή ποιότητα ηχογράφησης (αυτό βέβαια μπορεί να το ρυθμίσει αναλόγως ο καθένας γιατί δε μιλάμε όλοι το ίδιο δυνατά). Γενικά το μικρόφωνο δε δρέπει δάφνες, κάτι φυσικά αναμενόμενο για την κατηγορία τιμής της συσκευής. Αν θέλετε να τραβάτε action videos από τα extreme sports σας, καλύτερα να το κάνετε με το μικρόφωνο κλειστό.

Συνοδευόμενο software/χειρισμός

Η κάμερα δεν έρχεται με κάποιο συνοδευτικό software, ούτε με κάρτα microSD. Υπάρχει μια εφαρμογή στο Playstore για επικοινωνία του κινητού με την κάμερα που όμως δεν καταφέραμε να τη δουλέψουμε. Άλλωστε η microSD κάρτα επιτρέπει την εύκολη μεταφορά των αρχείων μέσω ενός αντάπτορα σε οποιοδήποτε μέσο ή συσκευή. Το συνοδευτικό καλώδιο microusb είναι μόνο για τη φόρτιση της συσκευής αλλά το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είχα κάποιο πρόβλημα να δω τα περιεχόμενα της microSD κάρτας στο Arch linux ή στο Ubuntu.

Στο κομμάτι του χειρισμού, έχουμε ένα πολύ απλό interface στο οποίο αλλάζουμε modes (φωτο/video/slowmo/gallery/options) με το μπροστινό πλήκτρο. Το πάνω πλήκτρο έχει λειτουργίες start/stop ή OK ανάλογα στο mode που βρισκόμαστε. Τα 2 πλαϊνά πλήκτρα χρησιμοποιούνται για πλοήγηση στη gallery ή στα options (μόνο όταν βρισκόμαστε στα αντίστοιχα modes) και το πάνω εκ των δυο, μετατρέπει την κάμερα σε wifi hotspot προκειμένου να συνδεθούμε σε αυτή μέσω της εφαρμογής (που όμως δε δούλεψε ποτέ). Γενικά δε θα προβληματίσει η χρήση της και είναι σίγουρο ότι πολύ γρήγορα θα αποκτήσετε ευχέρεια στο χειρισμό της.

Επίλογος

Προσωπικά με ξετρέλανε το συγκεκριμένο gadget. Το συναίσθημα που είχα από τη χρήση της κάμερας μπορεί να συγκριθεί μόνο, με τη λαχτάρα που είχαμε μικροί να ανοίξουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας. Δεν την έχω αφήσει από το χέρι μου και πιστεύω όταν συμβεί αυτό, θα είναι μόνο για να την αντικαταστήσω με ένα καλύτερο μοντέλο, με περισσότερες λειτουργίες.

Δώστε της μια ευκαιρία και θα διαπιστώσετε ότι οι στιγμές σας μαζί της θα σας μείνουν αξέχαστες. Παρακάτω παραθέτουμε όλα όσα χρησιμοποιήσαμε από το GearBest για αυτό το review:

 1. Elephone Explorer 4K ActionCam
 2. Universal Accessory Kit for Action Camera (selfie stick)
 3. SanDisk 32GB Micro SD Card Class 10
 4. Διάφορα εξτραδάκια

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα και να καταγράψετε τις μοναδικές στιγμές σας με την ευκολία που το κάναμε και εμείς.

Advertisement

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: