Το Hollywood σε συνεργασία με το Linux Foundation ιδρύει την Academy Software Foundation

Η Academy Software Foundation είναι το αποτέλεσμα μιας διετούς έρευνας από το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα σε ολόκληρη τη βιομηχανία κινηματογραφικών ταινιών.

Το Hollywood έχει πλέον τον δικό του οργανισμό ανοιχτού κώδικα. Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Linux ξεκινάνε το Academy Software Foundation, το οποίο είναι αφιερωμένο στην προώθηση της χρήσης ανοιχτού κώδικα στην παραγωγή ταινιών και όχι μόνο.

Η έρευνα του Συμβουλίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διαπίστωσε ότι σχεδόν το 84% του κλάδου χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ειδικά για κινούμενα σχέδια και οπτικά εφέ.

Advertisements

Σκοπός την Academy Software Foundation είναι να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που περιλαμβάνουν την εξέλιξη, τη διαχείριση πολλαπλών εκδόσεων βιβλιοθηκών λογισμικού ανοιχτού κώδικα και διάφορα μοντέλα διακυβέρνησης και αδειοδότησης ώστε να εξασφαλίσει την δημιουργία μιας υγιούς κοινότητας ανοιχτού κώδικα.

Η έρευνα επίσης ανέδειξε ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες χρησιμοποίησαν και βελτίωναν λογισμικό ανοικτού κώδικα από μόνοι τους χωρίς να συνεργαστούν με τον υπόλοιπο κλάδο. Επίσης η χρήση αδειών ανοιχτού κώδικα μπορούσε επίσης να είναι πρόκληση για αυτές, εν μέρει επειδή τα στούντιο δεν γνώριζαν ποια από τις αμέτρητες άδειες να επιλέξουν.

aswf_infographic_source
Blender, Cinepaint, Imagemagick, GIMP είναι μερικά από τα πολλά έργα ανοιχτού κώδικα που θα ωφεληθούν

Η Academy Software Foundation θέλει τώρα να λύσει αυτά τα προβλήματα με την ανάπτυξη κοινών προτύπων αδειοδότησης και επίσης να αναλάβει τη διαχείριση σχετικών έργων ανοιχτού κώδικα. Για παράδειγμα, η ILM έχει αναπτύξει μια μορφή αρχείου HDR που ονομάζεται OpenEXR ως έργο ανοιχτού κώδικα. Τώρα, η θυγατρική της Disney ετοιμάζεται να υποβάλει το έργο στο Academy Software Foundation για να προωθήσει την εξέλιξη και την ανάπτυξη του έργου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation, Jim Zemlin, υποστήριξε ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να είναι μετασχηματιστική για το Χόλιγουντ εξηγώντας ότι οι εταιρείες αυτοκινήτων είχαν δει μεγάλα οφέλη από τη συνεργασία σε έργα ανοιχτού κώδικα.

Τα ιδρυτικά μέλη της περιλαμβάνουν την Animal Logic, Autodesk, Blue Sky Studios, Cisco, DNEG, DreamWorks, Epic Games, Foundry, Google Cloud, Intel, SideFX, Walt Disney Studios και Weta Digital.


Παραπομπές:

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Το Hollywood σε συνεργασία με το Linux Foundation ιδρύει την Academy Software Foundation

Add yours

  1. Άλλη μια κίνηση που δεν την περίμενα και δίνει ακόμη μια μεγάλη ώθηση στο ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό.
    Δεν ήξερα όλα αυτά τα τρομερά πράγματα.. όπως π.χ. το παρακάτω :
    «Η έρευνα του Συμβουλίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διαπίστωσε ότι σχεδόν το 84% του κλάδου χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ειδικά για κινούμενα σχέδια και οπτικά εφέ.»

    Καλά όντως; Ποιο λογισμικό χρησιμοποιούν ;

    1. Χρησιμοποιούν αυτά που αναφέρω και αυτά που γράφει η εικόνα που ανάρτησα.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: