Δεν είναι λίγες η φορές που κάποιος επισκέπτης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή μας για λίγη ώρα για κάποια εργασία πέρα από την απλή χρήση του browser. Στο σημερινό quick tip θα δούμε πως για αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό επισκέπτη.

linux-mint-guest-account-logariasmosΚλασσικό σενάριο όπου στις διακοπές μας, έρχονται στο σπίτι συγγενείς και πεθερικά και θέλουν να κάνουν κάποιες δουλείες στον υπολογιστή.

Ένας καλός τρόπος να γίνει αυτό είναι η ενεργοποίηση του λογαριασμού επισκέπτη (προσωρινή συνεδρία).

Πως ενεργοποιούμε τον λογαριασμό επισκέπτη (Guest Account)

Για να το ενεργοποιήσουμε, πάμε στις Ρυθμίσεις και στο «Παράθυρο Σύνδεσης», στην καρτέλα «Χρήστες» θα βρούμε μια επιλογή για «Allow guest sessions» το οποίο και ενεργοποιούμε. Τέλος κάνουμε μια επανεκκίνηση.

linux-mint-guest-logariasmos

Μόλις κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής και φτάσει στην οθόνη σύνδεσης, θα δούμε ότι έχουμε την επιλογή της «Συνεδρίας επισκέπτη». Η σύνδεση σε αυτόν τον λογαριασμό θα γίνει χωρίς κωδικό και κάθε αλλαγή που θα γίνει εκεί μέσα (αποθήκευση αρχείων, τροποποιήσεις κλπ) δεν θα κρατηθεί.

Επίσης μπορείς να σταματήσεις για λίγο την δικιά σου συνεδρία, να δώσεις πρόσβαση στον επισκέπτη και μετά να επανέλθεις ακριβώς εκεί που ήσουν.

Μένει τώρα να λυθεί το τελευταίο πρόβλημα να δουλέψουν οι επισκέπτες σου τα «παράξενα» Windows που εσύ ο τρελό-κομπιουτερας έχεις. Μην τους πεις κάτι, άστους να το δουλέψουν και διασκέδασε το με την έκφραση τους όταν τους πεις πως μόλις δούλεψαν ελεύθερο λογισμικό. Στο κάτω κάτω δικαιούσαι και λίγη διασκέδαση. Καλή επιτυχία

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Πείτε μας τη γνώμη σας για το σημερινό tip. Δείτε και τα υπόλοιπα Tips ή πείτε μας τα δικά σας tips στα σχόλια ή επικοινωνήστε μαζί μας.