Open Match: Google και Unity ανακοίνωσαν ανοιχτού κώδικα Matchmaking για MMO παιχνίδια

Ένα δίκαιο και γρήγορο machmaking σύστημα σε ένα massive multiplayer online (MMO) είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του παιχνιδιού στην ανταγωνιστική αγορά των online παιχνιδιών. H Google και η Unity θέλουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό με το δικό τους ανοιχτού κώδικα matchmaking σύστημα.Τα σημερινά παιχνίδια συνδέονται online φέρνοντας τους παίκτες μαζί σε ένα κοινό περιβάλλον όπου μπορούν να δοκιμάσουν την ικανότητά τους και την εφευρετικότητα τους ενάντια σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Για να επιτευχθεί αυτό, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει Machmaking συστήματα για να αντιστοιχούν τους παίκτες με βάση τις ικανότητές τους, την εμπειρία τους, την απόσταση της χώρας μεταξύ των παικτών και άλλους πολλούς παράγοντες.

Οι προγραμματιστές παιχνιδιών συχνά ξοδεύουν σημαντικό χρόνο και πόρους αναπτύσσοντας μια εξατομικευμένη, κλιμακούμενη λύση matchmaking για κάθε νέα έκδοση παιχνιδιού, όταν θα μπορούσαν να ξοδεύουν εκείνο τον χρόνο κάνοντας αυτό που κάνουν καλύτερα, δημιουργώντας εξαιρετικά παιχνίδια.

open-match-google-unity-matchmaking-paixnidia
Photo by Jamie McInall on Pexels.com

Με βάση αυτή την λογική και μέσα σε αυτή την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των e-sports και των MMO παιχνιδιών, η Google και η Unity (εταιρεία που αναπτύσσει το Unity engine) ανακοίνωσαν 1 το ανοιχτού κώδικα project, Open Match για να επιτρέψουν στους προγραμματιστές παιχνιδιών να επανα-χρησιμοποιήσουν ένα κοινό πλαίσιο με το οποίο θα μπορούν να μοιράζονται την λογική και άλλα χαρακτηριστικά στο χειρισμό ενός συστήματος Matchmaking των προηγμένων online παιχνιδιών.

Το Open Match προορίζεται να είναι συμβατό με οποιαδήποτε μηχανή παιχνιδιών, αλλά η αρχική του υποστήριξη είναι προφανώς με το Unity Game Engine. Τα κατασκευαστικά στοιχεία του Open Match είναι Docker Containers που βασίζονται στο Linux.

Η επένδυση της Google στο εγχείρημα αυτό, έχει προφανώς στόχο την προώθηση της Cloud πλατφόρμας Google Cloud για τη φιλοξενία των υπηρεσιών Matchmaking που θα χρησιμοποιήσουν προγραμματιστές παιχνιδιών. Επίσης, η Unity θα βασίζεται στο Open Match, έτσι ώστε οι πελάτες της θα μπορούν να επωφελούνται από τα χαρακτηριστικά της, όπως μέσω της ενοποίησης με διακομιστές που παρέχονται από την Unity.

Παρόλο που το Open Match συγχρηματοδοτείται από την Google και την Unity, είναι ανεξάρτητο από το Game engine. Μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι, ανεξάρτητα από το πώς είναι κατασκευασμένο το παιχνίδι ή σε ποια υποδομή Cloud θα τρέχει.

Σύμφωνα με την Google, με το Open Match, οι προγραμματιστές αποκτούν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Επεκτασιμότητα . Τα Custom Matchmaking (αντιστοίχισης) είναι διαθέσιμα για τον απλό παίκτη με βάση την απόκριση, τον χρόνο αναμονής και μια αυθαίρετη βαθμολογία ικανότητας.
  • Ευελιξία . Επειδή ο ανοιχτός αγώνας τρέχει σε Kubernetes, μπορείτε να το αναπτύξετε σε οποιοδήποτε δημόσιο cloud, τοπικό Data Center ή ακόμα και σε ένα τοπικό σταθμό εργασίας.
  • Κλιμάκωση . Το Matchmaking έχει σχεδιαστεί με δοκιμασμένα πρότυπα από webservices. Με το Kubernetes ως την υποκείμενη πλατφόρμα, αν οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν αποκτήσουν περισσότερους πελάτες, μπορούν να προσθέσουν πρόσθετη χωρητικότητα για τα API τους με μία απλή εντολή. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόματη κλιμάκωση του Kubernetes για να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία.

Το Open Match διατίθεται με άδεια χρήσης στο Apache 2.0. Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον κώδικά του μπορούν να το βρουν στο GitHub 2.


Παραπομπές:

Advertisement

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: