Όσοι προσπαθείτε να εγκαταστήσετε τον Firefox η Chrome σε μια πρόσφατη έκδοση των Windows 10 έκδοση 1809 Insider, ίσως παρατηρήσετε ότι η εγκατάσταση διακόπτεται από το λειτουργικό σύστημα.

Η ενδιάμεση οθόνη που διακόπτει την εγκατάσταση αναφέρει ότι το Edge είναι εγκατεστημένο στη συσκευή και ότι είναι ασφαλέστερο και ταχύτερο από το πρόγραμμα περιήγησης που ο χρήστης πρόκειται να εγκαταστήσει στη συσκευή.

Οι επιλογές που παρέχονται είναι να ανοίξετε το Microsoft Edge ή να εγκαταστήσετε το άλλο πρόγραμμα περιήγησης ούτως ή άλλως. Υπάρχει επίσης η επιλογή να απενεργοποιηθεί αυτός ο τύπος προειδοποίησης στο μέλλον, αλλά αυτό οδηγεί στη λίστα εφαρμογών της εφαρμογής Ρυθμίσεις και δεν έχει καμία επιλογή να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

edge-firefox-chrome-empodizei-egkatastash
Οι επιλογές που παρέχονται είναι να ανοίξετε το Microsoft Edge ή να εγκαταστήσετε το άλλο πρόγραμμα περιήγησης ούτως ή άλλως

Παρόλο που υπάρχει σίγουρα μια πιθανότητα ότι η Microsoft δοκιμάζει αυτή την λειτουργία μόνο σε εκδόσεις προεπισκόπησης (Insider) των Windows, είναι εξίσου πιθανό ότι μια τέτοια ρύθμιση εμφανιστεί στην επόμενη αναβάθμιση δυνατοτήτων για τα Windows 10 1 .

Η Microsoft στο ίδιο μονοπάτι

Εταιρείες όπως η Google ή η Microsoft έχουν χρησιμοποιήσει τη θέση τους στην αγορά στο παρελθόν για να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα

Υπήρχε μια φορά και ένα καιρό μια εταιρεία με το όνομα Netscape. Είχε ένα προϊόν για να βγαίνεις στο web μια εποχή που η Microsoft δεν υποστήριζε καν τα πρωτόκολλα του internet, αλλά έσπρωχνε την δικιά της BBS.

Έπειτα το internet έγινε ένα καυτό πράγμα και η Microsoft έβαλε όλες τις της δυνάμεις να κλείσει αυτή την εταιρεία και τα κατάφερε. Αλλά αυτή με έναν επιθανάτιο ρόγχο άνοιξε τον κώδικα και από εκεί σε λίγα χρόνια βγήκε ο Firefox.

Τι έκανε η Microsoft μετά; Όταν νόμισε πως είχε κερδίσει το παιγνίδι τίποτα. Τίποτα απολύτως. Πρότυπα όπως το CSS και το SVG χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια να εφαρμοστούν. Αυτό σήμαινε ότι για κάθε έναν που έφτιαχνε web σελίδες η υποστήριξη για ΙΕ ήταν μια κόλαση. Για τους χρήστες το ίδιο. Φαντάσου ο browser σου να έχει να βγάλει καινούργια έκδοση για πάνω από 6 χρόνια.

Όλοι λοιπόν της γύρισαν την πλάτη. Φυσικά η Microsoft ξανασηκώθηκε και έβγαλε τελευταία και καταϊδρωμένη κάτι ανεκτό. Αλλά όποιος καεί στον χυλό φυσά και στο γιαούρτι. Δικαίως λοιπόν κανένας δεν ήθελε να εμπιστευτεί το μέλλον του web στα χέρια τους. Όλοι το χρησιμοποιούσαν για ένα μόνο σκοπό. Να κατεβάσουν κάτι άλλο. Firefox, chrome, opera. Πρόσφατα μάλιστα, μηχανικός της Microsoft σε μια παρουσίαση «αναγκάστηκε» να κατεβάσει το Chrome για να συνεχίσει την παρουσίασή προϊόντων της Microsoft.

Edge/IE, μια δουλειά είχες να κάνεις… !

Ε μια δουλεία το θέλαμε να κάνει και αυτή δεν θέλει να την κάνει σωστά. Σε παρακαλούσε αρχικά να μην κατεβάσεις κάτι άλλο. Τώρα σε υποχρεώνει να κάνεις ένα κλικ και να το ξανασκεφτείς. Τι θα γίνει αύριο; Θα το κάνει αυτό και για κάθε πρόγραμμα που δεν θα γουστάρει η Microsoft να χρησιμοποιώ;2

Όχι δεν θα συγχυστώ, ούτε θα θυμώσω.
Απλά θα τους λυπηθώ γιατί έγιναν αξιολύπητοι.

ΥΓ: Τα έξυπνα παιδιά θα βάλουν μια δωρεάν και ελεύθερη διανομή Linux στον υπολογιστή τους, όπως την Linux Mint και θα το διασκεδάζουν και θα γελάνε χωρίς να έχουν φόβο από ιούς και άλλα δαιμόνια.


Παραπομπές: