Η Canonical ανακοίνωσε την υπηρεσία Anbox Cloud, μια νέα πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκτελούν Android εφαρμογές στο cloud.
Στο Anbox Cloud, το Android μετατρέπεται σε λειτουργικό σύστημα που εκτελεί εφαρμογές, παιχνίδια κ.α. που μπορούν να αναπτύξουν οι εταιρείες είτε για εσωτερική χρήση είτε για τους πελάτες τους.
Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό που κάνει η Google, όπως είδαμε με τις εφαρμογές Linux στο Chrome OS, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία LXD, καθώς και σε πολλά έργα της Canonical όπως το Juju και το MAAS για την παροχή των containers και την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης.
Το Anbox, είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από τον μηχανικό Simon Fels το 2017 της Canonical και την ευρύτερη κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Το Anbox τρέχει το πλήρες σύστημα Android σε ένα container, το οποίο με τη σειρά του σας επιτρέπει να τρέχετε εφαρμογές Android σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που βασίζεται στο Linux.
Μέσω του Anbox Cloud, σύμφωνα με την Canonical, οι επιχειρίσεις και οι προγραμματιστές μπορούν να απλοποιήσουν την διάθεση των εφαρμογών τους, την ανάποτυξη τους, τις δοκιμές συμβατότητας κ.α. Τέλος, το Anbox Cloud μπορεί να τρέξει στο δημόσιο cloud, ενώ επίσης με την συνεργασία που έχει με την Packet μπορεί να το φιλοξενηθεί και στο ιδιωτικό cloud μιας επιχείρησης.
Παραπομπές: Canonical introduces Anbox Cloud – scalable Android™ in the cloud
Σίγουρα αυτοί θα έχουν λόγος για να το κάνουν, αλλά προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα προσφέρει αυτό.
Θα μπορώ να το τρέχω σαν emulator και να βλέπω την εφαρμογή μου πως τρέχει ;
Σαν backed των Android εφαρμογών στο cloud ;
Εσένα προσωπικά αλλά και όλους μας δεν μας αφορά. Αφορά τους προγραμματιστές και τις εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές Android και τις δοκιμάζουν σε διάφορες μορφές συσκευών που τρέχουν Android.
Μα κυρίως μια εφαρμογή Android δεν αποτελείτε από μια διεπαφή χρήστη με την οποία αλληλεπιδρά ο χρήστης;
Αν υποθέσω πως το θέλουν για όλα τα άλλα components που μπορεί να επικοινωνεί μια εφαρμογή Android για ανάλυση/επεξεργασία, τότε γιατί αυτά να τρέχουν πάνω σε Android ;
Αλλιώς πάλι, αν δεν ισχύει η παραπάνω υπόθεση και ισχύει αυτό που αναφέρω και εγώ, αλλά και εσύ – πως δηλαδή το θέλουν σαν «emulator», αλλά στο cloud – και πάλι προσωπικά δεν βρίσκω λόγο, διότι emulator συσκευών τρέχουν και στο desktop για τις δοκιμές.
Σίγουρα δεν με αφορά απόλυτα διότι δεν αναπτύσσω λογισμικό σε Android (αν και έχω μια γεύση ), αλλά δε μου άρεσε κιόλας ποτέ, αλλά προσπαθώ να καταλάβω που στο καλό χρειάζονται και αυτό πλέον.