Καλά νέα για τους χρήστες του Fedora και του GNOME, καθώς το Fedora ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη έκδοση διανομής Fedora Linux 34 θα κυκλοφορήσει με την πολυαναμενόμενη έκδοση GNOME 40.
Η ομάδα ανάπτυξης του Fedora αποφάσισε να συνεχίσει να ακολουθεί τις τελευταίες εκδόσεις του GNOME για την επόμενη έκδοσή του, Fedora 34 σε αντίθεση με το επερχόμενο Ubuntu 21.04 (Hirsute Hippo) που για αυτήν και μόνο έκδοση, δεν θα κυκλοφορήσει με την τελευταία έκδοση GNOME 40.
Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu, για πρώτη φορά στα χρονικά των εκδόσεων του GNOME, θα προσπεράσουν αυτή την έκδοση, λόγω του μεγάλου επανασχεδιασμού του γραφικού περιβάλλοντος Gnome.
H επερχόμενη έκδοση Fedora Linux 34 θα προσφέρει, όπως είχαμε παρουσιάσει και παλιότερα, μια καθαρή εμπειρία GNOME 40 στην έκδοση Fedora Workstation. To GNOME 40 έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας το τελευταίο κιτ εργαλείων GTK4, (σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκδόσεις που βασίζονται σε GTK3) και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου 2021.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η ομάδα ανάπτυξης του GNOME κυκλοφόρησε την alpha έκδοση του GNOME 40, των οποίων τα πακέτα έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλνονται στο Fedora Rawhide, την rolling έκδοση του Fedora Linux, ώστε οι χρήστες του να πάρουν μια γεύση από τον επανασχεδιασμό GNOME.
Η αντίδραση από τους χρήστες, στη δοκιμή του νέου σχεδιασμού ήταν θετική. Το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον προορίζεται να μην είναι μια τεράστια αλλαγή από την προηγούμενη έκδοση ώστε η μετάβαση για τους χρήστες να μην είναι δύσκολη.»
πηγή: Fedora Changes GNOME 40
Τέλος, η ομάδα ανάπτυξης του Fedora αποφάσισε ότι σε περίπτωση που ορισμένα τμήματα της επερχόμενης έκδοσης του GNOME 40 δεν είναι κατάλληλα για συμπερίληψη στο Fedora Linux 34, θα χρησιμοποιηθούν οι εκδόσεις του GNOME 3.38.
Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα: