Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα στο Linux

Στο σημερινό tip θα δούμε πως θα απενεργοποιήσουμε την αυτόματη φωτεινότητα σε laptop κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους ενοχλούνται από αυτή την αυτόματη αυξομείωση της φωτεινότητας της οθόνης.

Ορισμένα νέα laptop διαθέτουν ενσωματωμένο αισθητήρα φωτός το οποίο μετράει τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου και να αλλάζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όπως ακριβώς θα το έχετε δει να γίνεται στις οθόνες κινητών.

Κάποιοι δεν βολεύονται από αυτό οπότε δεν θέλουν να συμβαίνει αυτόματα. Η απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας στο είναι αρκετά απλή. Παρότι ο οδηγός ισχύει για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας GNOME η ρύθμιση από το τερματικό θα πρέπει να δουλεύει και σε περιβάλλοντα MATE.

Advertisements

Απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας στο Ubuntu από τις ρυθμίσεις

Μπορείτε να βρείτε την επιλογή εναλλαγής της αυτόματης φωτεινότητας στις Ρυθμίσεις ισχύος. Πατήστε το Super ή Meta πλήκτρο και κάντε αναζήτηση για Ρυθμίσεις (Settings). Εκεί θα πρέπει να μεταβείτε στο Power και στην στήλη με τα Power Saving θα δείτε την επιλογή Αυτόματη φωτεινότητα. Αν το έχετε ενεργοποιημένο, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να σταματήσει η αυτόματη φωτεινότητα.

Απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας στο Ubuntu από τις ρυθμίσεις

Απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας χρησιμοποιώντας τερματικό

Ανοίξτε ένα τερματικό σε GNOME / MATE και χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα:

gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power ambient-enabled false

Ομοίως, μπορείτε να ορίσετε την τιμή σε true για να ενεργοποιήσετε ξανά την αυτόματη φωτεινότητα:

gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.power ambient-enabled true

Να σημειώσουμε ότι η αυτόματη φωτεινότητα βοηθά στην εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας (βλέπε : 3 τρόποι αύξησης διάρκειας μπαταρίας σε Laptop με Linux), αλλά για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Σας φάνηκε χρήσιμο;
Πείτε μας τη γνώμη σας για το σημερινό tip. Δείτε και τα υπόλοιπα Tips ή πείτε μας τα δικά σας tips στα σχόλια ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Advertisement

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: