SundaeSwap στο Cardano και πως θα κερδίσουμε SUNDAE tokens

Όσοι έχετε ADA κρυπτονόμισματα και θέλετε να συμμετέχετε στις επιβραβεύσεις ISO με SUNDAE tokens του SundaeSwap, που ξεκινάει στις 20 Γενάρη τότε ακολουθείστε το παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγό.

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο Cardano blockchain είναι η διάθεση του αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου SundaSwap αύριο, στις 20 του Γενάρη.

Την Τρίτη 25 του Γενάρη θα υπολογιστεί ο πρώτος γύρος επιβράβευσης ISO (Initial Stakepool Offerings). Οι συμμετέχοντες στα ISO πρέπει να έχουν αναθέσει τα ADA τους στους εκλεγμένους ISO Scoopers πριν από τις 23:45 στις 25 Ιανουαρίου για να μπορούν να κερδίσουν SUNDAE και για τους πέντε γύρους ISO. Για περισσότερες λεπτομέρειες και ημερομηνίες διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση: WEN SUNDAE?.

Με την ανάθεση (staking), όχι απλά τοκίζονται τα ADA μας (~5% ετήσιο επιτόκιο) αλλά κερδίζουμε και τα SUNDAE token. Όπως θα διαβάσατε και στην επίσημη ανακοίνωση, η ποσότητα των SUNDAE token που θα κερδίζουμε, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά ούτε και το πως θα πάρουμε αυτά τα rewards.

Advertisements

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ISO του SundaSwap;

 • Διαθέτουμε ADA κρυπτονόμισμα
 • Έχουμε εγκαταστήσει ένα Web3 πορτοφόλι που είναι συμβατό με το SundaeSwap στο οποίο μεταφέρουμε αυτά τα ADA (π.χ. Nami)
 • Έχουμε αναθέσει τα ADA μας, πριν τις ημερομηνίες που αναφέραμε, σε ένα από τα Stakepool που είναι επίσημοι Scoopers του SundaeSwap ISO

Πως συμμετέχω στο ISO του SundaSwap ;

Στον υπολογιστή μας, μέσω του browser μας, πάμε βήμα βήμα να διαλέξουμε ένα pool και να αναθέσουμε τα ADA μας.

Βήμα 0: Στον οδηγό θα δούμε πως γίνεται το staking με το Nami. Αν δεν έχετε Nami wallet, μπορείτε να το κατεβάσετε στον browser σας από το https://namiwallet.io/. Όσοι έχετε τα ADA σας στο Yoroi wallet, δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε στο Nami, αλλά μπορείτε απλά να κάνετε import το Yoroi wallet σας την πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση, που θα ανοίξετε το Nami wallet.

 • Βήμα 1: Πάμε στην σελίδα https://poolpeek.com/#/sundaeiso που περιλαμβάνει όλους τους Scoopers που συμμετέχουν και αποφασίζουμε σε ποιο θα συμμετέχουμε (μην συμμετέχετε σε αυτά που έχουν υψηλό Saturation). Έστω ότι θέλετε να μπείτε στο NEDSCAVE το οποίο έχει ~14% κορεσμό, οπότε αντιγράφετε το ticker name του NEDS4
επιλέγουμε cardano pool
 • Βήμα 2: Πάμε στην σελίδα https://pool.pm/ και κάνετε αναζήτηση το ticker που αντιγράψατε π.χ. NEDS4 και πατάτε στο αποτέλεσμα
 • Βήμα 3: Μόλις κάνουμε κλικ στο αποτέλεσμα NEDS4 θα φορτώσει η σελίδα του ιστορικού του και δεξιά επάνω θα δούμε το κουμπί JOIN. Κάνουμε κλικ πάνω του για να συμμετέχουμε.
Advertisements
 • Βήμα 4: Θα ανοίξει το Nami wallet μας και θα μας ρωτήσει αν του δίνουμε δικαίωμα πρόσβασης στο ιστορικό συναλλαγών το οποίο και παραχωρούμε. Στην συνέχεια θα μας ζητήσει να «υπογράψουμε» (αποδεχτούμε) την συναλλαγή και το κόστος συμμετοχής (επειδή θα είναι η πρώτη φορά θα χρεωθούμε 2 ADA + 0.17 ADA) οπότε πατάμε Sign
 • Βήμα 5: Αφού βάλουμε το συνθηματικό που έχουμε ορίσει στο Nami και ολοκληρωθεί η διαδικασία, η σελλίδα του pool.pm θα σας εμφανίσει μετά από μερικά λεπτά (υπομονή), ότι έχετε κάνει «delegate» τα ADA σας (Θα δείτε όλο το πόσο των ADA σας μείον το συνολικό κόστος που είπαμε) . Μπορείτε να το επιβεβαιώστε και στο Nami wallet σας όπου θα γράφει το όνομα του Stake pool στο οποίο έχετε αναθέσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» με τα ADA σας.
Advertisements

Επίλογος

Αυτό ήταν. Τώρα απλά περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για το πότε και πως θα παραλάβουμε τα SUNDAE μετά τις επίσημες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.

Παρόλα αυτά εσείς θα συνεχίσετε μετά από περίπου 15 ημέρες (3 epoch από το τέλος του epoch στο οποίο κάνατε το πρώτο Stake) να λαμβάνετε μέρισμα του ετήσιου επιτοκίου σε ADA. Σε γενικές γραμμές ο κύκλος μερίσματος επιτοκίων ADA ακολουθεί το παρακάτω σχήμα.

 • Epoch 1: Ada Staked
 • Epoch 2: Epoch Snapshot
 • Epoch 3: Block Production
 • Epoch 4: Rewards Calculated
 • Epoch 5: Rewards Paid

Φυσικά οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αλλάξετε staking pool και να πάτε σε κάποιο άλλο (αν π.χ. το pool που είχατε μπει έχει κορεστεί).

Τέλος για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει και Ελληνικό κανάλι στο Discord του SundaSwap : https://discord.gg/Sundae

Σε περίπτωση που βρήκατε χρήσιμο τον παραπάνω οδηγό και θέλετε να κάνετε μια δωρεά ADA μπορείτε να το κάνετε στην παρακάτω διεύθυνση:

addr1q8wef2rr6k24urfpyd8jwpp6jyzux8677w8zy4n7g39lh4mzwdmwg25dkg2gw2ng5ane06g075daekxeparqvtdx4ckqszmxp6
Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “SundaeSwap στο Cardano και πως θα κερδίσουμε SUNDAE tokens

Add yours

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: