Η Red Hat ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Red Hat Enterprise Linux Developer στο οποίο πλέον η διανομή Red Hat Enterprise Server και κάποια επιπλέον εργαλεία, είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος συνδρομής.

Η διανομή Red Hat Enterprise Linux (RHEL), στην οποία βασίζονται οι διανομές Fedora και CentOS είναι μια εταιρική διανομή Linux. Όμως, για την πρόσβαση στα αποθετήρια της διανομής, απαιτεί την αγορά συνδρομητικής υποστήριξης.

Με την επέκταση όμως του developer program της Red Hat, πλέον ο κατάλογος των παρεχόμενων εργαλείων περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση σε RHEL, RHEL Developer Suite, καθώς και στο RH JBoss Middleware.

Για όσους αναπτύσσουν Cloud-native εφαρμογές ή / και microservices, αυτή η νέα συνδρομή προσφέρει επίσης πρόσβαση στο Container Development Kit (CDK). Οι χρήστες CDK θα έχουν πρόσβαση και σε ένα τοπικό desktop instance του OpenShift Enterprise για development.

Μέσω του προγράμματος Red Hat Developer, το RHEL Developer Suite παρέχει στους προγραμματιστές εφαρμογών ένα σημαντικό σύνολο προϊόντων, τα οποία λαμβάνουν υποστήριξη με ενημερώσεις για 10 χρόνια.

Advertisements

Για να το αποκτήσετε θα πρέπει:

  1. Επισκευτείτε την Get Started σελίδα όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στο Download RHEL
  2. Eγγραφείτε στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην φόρμα εγγραφής
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε εγκατάσταση το RHEL είτε σε φυσικό μηχάνημα είτε σε VM
  4. Κατα την εγκατάσταση μπορείτε μέσω του Red Hat Subscription Management να δηλώσετε το προϊόν σας ωστε να έχετε δωρεάν πρόσβαση στα αποθετήρια της διανομής.

πηγή: No-Cost RHEL Developer Subscription now available, Red Hat Blog, rayploski.