Όλοι φαντάζομαι έχουν φίλους που ενώ είναι πρόθυμοι να παρατήσουν το Windows μια και καλή, κολλάνε στην διαφορετική εμφάνιση που έχει το περιβάλλον εργασίας. Περί ορέξεως… Τέλος πάντων, μπορείτε να τους ξαφνιάσετε αν τους παρουσιάσετε το Ubuntu ή το iQunix σας με γραφικό περιβάλλον του Windows 7, Vista ή XP.

 

Προσοχή: Τα “transformation packs” όπως λέγονται, είναι λογισμικό που κάνει αρκετές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας οπότε κάντε το με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να έχει. Διαλέξτε ένα που σας αρέσει και μην τα δοκιμάσετε το ένα πανω στο άλλο. Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ, αλλά εσάς μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Windows XP transformation pack

Θα ξεκινήσουμε από τα παλιά… παρουσιάζοντας το Windows XP για περιβάλλοντα Gnome (iQunix και Ubuntu) . Κατεβάστε και αποσυμπιέστε αυτό : http://ubuntu.online02.com/files/XpGnome.tar.gz

Κάντε διπλό κλίκ στο αρχείο InstallXpGnome.sh και πατήσετε “Εκτέλεση”. Αυτό ήταν ! Για να επαναφέρετε τις αλλαγές που έγιναν στην αρχική τους μορφή, τρέξτε το αρχείο Restore_Settings.sh απο τον φάκελο Restore. (Η ιστοσελίδα του δημιουργού http://ubuntu.online02.com/node/14 )

 

 

Windows Vista/Longhorn transformation pack

Το πακέτο αυτό μετασχηματισμού περιέχει (και εγκαθιστά) τις ακόλουθες εφαρμογές και τα θέματα:

  • GnoMenu και Longhorn θέμα μενού
  • Aero-style θέματα GTK
  • Windows εικονίδια
  • Γραμματοσειρές των Windows
  • Screenlets και το Sidebar
  • RGBA (διαφάνεια)
  • Emerald theme

Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι το set-up script θα διαγράψει όλα τα θέματα Emerald και οτι το theme RGBA GTK έχει κάποια προβληματάκια, συμπεριλαμβανομένης της ασυμβατότητας με κάποιες εφαρμογές.

Κατεβάστε το απο εδώ http://sourceforge.net/projects/longhornlinux/files/releases/lhde-build-4000.zip/download Μετά τη λήψη του κάντε εξαγωγή και διπλό κλικ στο αρχείο install.sh επιλέγοντας «Εκτέλεση σε Τερματικό» όταν σας ζητηθεί.

(Η ιστοσελίδα του δημιουργού http://lhlinux.org/ )

ubuntu-vista-theme

Windows 7 transformation pack

Το τελευταίο πακέτο, μεταμορφώνει το περιβάλλον εργασίας στο iQunix και Ubuntu σε Windows 7. Κατεβάστε το απο εδώ http://gnome-look.org/content/show.php/Win2-7+Pack?content=113264 Μετά τη λήψη του κάντε εξαγωγή και διπλό κλικ στο αρχείο GUIInstall.sh. Για απεγκατάσταση τρέξτε το GUIUninstall.sh.