Ένα φιλόδοξο project έχει ξεκινήσει ο Nelson Marques, να μεταφέρει το Unity γραφικό περιβάλλον του Ubuntu στο OpenSUSE. Τα πρώτα δήγματα είναι εξαιρετικά !Το OpenSUSE, φημίζεται ως η διανομή που όποιο γραφικό περιβάλλον και αν πάρει το κάνει να φαίνεται οτι έχει «κατασκευαστεί» για αυτό. Τρανό παράδειγμα κατά την ταπεινή μου άποψη το KDE. Είναι τόσο καλά δεμένο με την όλη διανομή λες και φτιάχτηκε αποκλειστικά για το OpenSUSE.

Έτσι λοιπόν δεν αμφιβάλω ότι το Unity στο OpenSUSE θα προσφέρει μια πανέμορφη εμπειρία χρήσης, δεμένη με τις λειτουργίες της διανομής και σταθερή αξία στις επιλογές γραφικού περιβάλλοντος μετά από το Gnome και το KDE που ήδη διαθέτει. Ο Nelson Marques, ασχολείται και με τα αποθετήρια του GNOME:Ayatana :

A few more additional packages need some care and once they get updated and tested they will be uploaded to GNOME:Ayatana, at which time I will provide an installer (1-Click) for those willing to test Unity-2D

Όπου μας λέει οτι σύντομα οι χρήστες OpenSUSE, με χρήση το 1-Click, θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Unity 2D στο σύστημά τους.

Πάρτε μια γεύση για το πώς είναι αυτή τη στιγμή το Unity στο OpenSUSE (δεξί κλίκ στην εικόνα–> άνοιγμα σε νέα καρτέλα):