Όπως μετά απο κάθε νέα έκδοση του Ubuntu (η τωρινή είναι 11.04) έτσι και σε αυτή την έκδοση, μετά από το εβδομαδιαίο συνέδριο του UDS, ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα του κύκλου ανάπτυξης της επόμενης έκδοσης Ubuntu δηλαδή της 11.10.

Το επίσημο πρόγραμμα κυκλοφοριών, κάθε σημαντικής εξέλιξης στην ανάπτυξη του Ubuntu 11,10 είναι διαθέσιμο από το Ubuntu Wiki σηματοδοτώντας τις διάφορες ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Η πρώτη έκδοση alpha του Ubuntu 11.10 έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου, η δεύτερη έκδοση alpha έχει προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου, και μια τρίτη έκδοση alpha θα έρθει την 4η Αυγούστου. Μετά από ένα ήσυχο Ιούλιο (αν και το Ubuntu 10.04.3 LTS έχει οριστεί για την 14η του Ιούλη), το πάγωμα στα χαρακτηριστικά του νέου Ubuntu θα συμβαίνει στις 11 Αυγούστου όπου δύο εβδομάδες αργότερα ακολουθεί και το πάγωμα στα χαρακτηριστικά του γραφικού περιβάλλοντος. Αυτό σηματοδοτεί, επίσης, το πάγωμα της Beta έκδοσης.

Η πρώτη beta θα έρθει για την 1η του Σεπτέμβρη, ενώ η δεύτερη και τελευταία beta θα έρθει στις 22 Σεπτεμβρίου. Το πάγωμα του πυρήνα που θα διαθέτει η τελική έκδοση θα συμβαίνει μία εβδομάδα πριν από αυτό το σημείο. Τέλος, η τελική δοκιμαστική έκδοση (RC) του Ubuntu 11.10 έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου και η επίσημη κυκλοφορία του Ubuntu 11.10 είναι στις 13η Οκτωβρίου.

Άντε και καλή αρχή !