Σε προηγούμενο βίντεο, είδαμε την χρήση του VirtualBox το οποίο μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε λειτουργικά συστήματα χωρίς να προκαλούμε προβλήματα στο υπάρχον σύστημά μας. Στο σημερινό βίντεο, θα δούμε την εγκατάσταση του νέου Fedora 15 σε εικονικό υπολογιστή.

Σε γενικές γραμμές η εγκατάσταση σε εικονικό υπολογιστή δεν διαφέρει τόσο απο την εγκατάσταση σε πραγματικό υπολογιστή.

Το πρόβλημα ίσως που θα αντιμετωπίσετε είναι οτι στον εικονικό υπολογιστή δεν θα δουλέψει εξαρχής το GNOME 3 Shell διότι λείπουν οι απαραίτητες βιβλιοθήκες. Στο βίντεο δείχνουμε πως  αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα με την εγκατάσταση ουσιαστικά του VirtualBox Guest Additions.

Η εγκατάσταση του Fedora σε εικονικό υπολογιστή διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Όσοι λοιπόν έχετε Windows, MacOS, Ubuntu, OpenSuse ή κάποια άλλη διανομή και δεν θέλετε να πειράξετε τον υπολογιστή σας, δοκιμάστε το Fedora 15 όπως το κάνω στο βίντεο.

Advertisements

Ζητώ συγνώμη για την διάρκεια του βίντεο που αγγίζει τα 18 λεπτά, αλλά κάποια θεματάκια που είχε το Fedora 15 με την εγκατάσταση του Virtual Box Guest Additions «τέντωσαν» την διάρκεια του βίντεο.

Η μουσική είναι το Tunguska Chillout Grooves Vol. 7 και είναι διαθέσιμη από εδώ : http://www.jamendo.com/en/download/track/761836