Ubuntu Friendly: δηλώστε την συμβατότητα του υπολογιστή σας με το Ubuntu

certified_for_ubuntu

Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, η Canonical διαθέτει μια σελίδα με πιστοποιημένους υπολογιστές που δουλεύουν “out of the box” με το Ubuntu. Αυτή η σελίδα βέβαια συμπληρώνεται με τις πιστοποιήσεις υλικών που έχουν κάνει οι κατασκευάστριες εταιρίες ή η ίδια η Canonical.

Τώρα έχει προστεθεί και η δυνατότητα να αναφέρουν και οι χρήστες του Ubuntu την συμβατότητα του υπολογιστή τους με το Ubuntu. Έτσι δημιουργείται μια βάση δεδομένων η οποία είναι χρήσιμη για υποψήφιους αγοραστές υπολογιστών που ψάχνουν αν κάποιο μοντέλο είναι συμβατό με το Ubuntu αλλά και επίσης είναι χρήσιμη για τις κατασκευάστριες εταιρίες για να δουν κατα πόσο τα μηχανήματά τους  αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με το ubuntu.

Για να δηλώστε τον υπολογιστή σας χρειάζεστε :

  • Ubuntu 11.10 ή νεότερο
  • 15 λεπτά χρόνο στη διάθεσή σας
  • Κάποια περιφερικά (όπως USB, ένα άδειο CD, κλπ τα οποία και να μην τα έχετε δεν πειράζει)

Ας δούμε στα γρήγορα πως γίνεται η αναφορά.

Τρέξτε την δοκιμή συστήματος

Ανοίξτε τον dash και κάντε αναζήτηση για «friendly»

ubuntu-friendly1

Αποθηκεύστε την εργασία σας

Η δοκιμή του συστήματος σας, θα σας πει να αποθηκεύσετε την εργασία σας πριν αρχίσετε τη δοκιμή. Κάντε το κλείστε ανοιχτές εφαρμογές που μπορεί να έχετε, διότι μερικές από τις εξετάσεις μπορεί να χρειαστεί να αναστείλουν το σύστημά σας.

ubuntu-friendly2

Επιλογή Δοκιμών

Η λίστα που εμφανίζεται στην οθόνη αυτή είναι η προεπιλεγμένη λίστα για το Ubuntu friendly. Μην αποεπιλέξετε οποιαδήποτε κατηγορία, αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο υλικό θα είστε σε θέση να παραλείψετε κάποια συγκεκριμένη δοκιμή. Αποεπιλογή μιας κατηγορίας εδώ, μπορεί να κάνει την υποβολή ακατάλληλη για το Ubuntu friendly.

ubuntu-friendly3

Δοκιμή

Η δοκιμή του συστήματος περιλαμβάνει:

  • Μια μικρή περιγραφή εξηγεί τι πρέπει να κάνει αυτόματα το συγκεκριμένο τεστ και μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί.
  • Μερικές από τις δοκιμές, θα σας ζητούν να κάνετε κλικ στο «Test» για να εκτελέσετε μια εργασία
  • Οι πιθανές απαντήσεις ενός τεστ είναι τα εξής: «Ναι», «όχι» ή «Skip», αν θέλουμε να παραλείψουμε μια συγκεκριμένη δοκιμασία.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ένα σχόλιο, αν θέλουμε, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.

ubuntu-friendly4

Υποβάλετε τα αποτελέσματά σας!

Αφού τελειώσουν όλα τα τεστ απλά εισάγετε το email σας και κάντε κλικ στο «Next». Το email πρέπει να είναι το ίδιο με το mail που χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε λογαριασμό στο https://launchpad.net/+login
Το σύστημά σας θα εμφανιστεί στο Ubuntu friendly μέσα στις επόμενες ώρες.

ubuntu-friendly5

Ιστοσελίδα : http://friendly.ubuntu.com/

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Ubuntu Friendly: δηλώστε την συμβατότητα του υπολογιστή σας με το Ubuntu

Add yours

  1. χχχμμμ…
    εαν καποιος εχει κανει ηδη καποιες ενεργειες και επεμβασεις σε συγκεκριμενα αρχεια configuration σαν workaround για να τρεξει καποιο εξαρτημα του υπολογιστη του….
    τοτε το τεστ θα βγει θετικό;
    δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι εγκυρο αυτο. θα πρεπει να γινει το τεστ αμεσως μετα απο καθαρο installation για να ειναι αξιοπιστο.

    1. Σωστό αλλά… μην νομίζεις οτι και τα test δεν περνάνε απο ανθρώπινο έλεγχο ;) Ακόμα και έτσι να στείλεις το τεστ μπορείς να γράψεις στα σχόλια τι έχεις πειράξει για να παίξει το hardware ! Έτσι βοηθάς να εντοπιστούν και λύσεις.

      Για να ονομαστεί ένα μοντέλο Ubuntu Friendly πρέπει να πάρει αρκετά αστεράκια !!

  2. ολιγον τι offtopic αλλα εχω αρχισει να νοιωθω το ubuntu κατι σαν υβριδιο microsoft και apple! να τωρα να δηλωσουμε συμβατοτητα (με το ubuntu ειδικως και οχι με το linux γενικως – η το aptosid ειδικοτερα στο οποιο κατεληξα φευγονατς απο το ubuntu)! να και το ταδε πιασαρικο κολπακι στο ubuntu το οποιον θα εχω αυτοματως αν προσθεσω το ταδε ppa (και θα ψιλοπαιδευτω να το βαλω στο δικο μου που δεν δεχεται add-apt-repository)! και διαφορα αλλα που βλεπω να αναφερετε και εσεις εδω (και που πλεον δεν με αφορουν απο πρακτικη αποψη) και αισθανομαι οτι ειναι στο παραπεντε το ubuntu να γινει applesoft…!

    p.s. τον ιδιο καυγα πο κανουν χρηστες gnome2 και gnome3 εχω πετυχει μεταξυ μικροσοφτακηδων (στο πηορθμ.γρ συγκεκριμενα – και που θεωρουν το linux παρωχημενο [sic!!!]) μεταξυ σημερινων γουιντοουζ και αυριανων που θα εχουν πλακιδια (και δεν καταλαβα τι αλλο)! με τα ιδια επιχειρηματα περι ευχρηστιας κ.λπ.! εχει πλακα αλλα εντελει ο στηβ τζομπς το επιασε: ο χρηστης θελει αυτο που θα του πουλησουμε!

    :lol:

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: