Μα γιατί να το αγοράσει κανείς όταν γενεές ολόκληρες εκπαιδεύονται να κάνουν κλικ στο «I Agree»

Πέρα από την πλάκα, κάθε φορά που βλέπω σε υπολογιστές το Winzip κλαίω τον προγραμματιστή, γιατί θυμάμαι πριν 10-15 χρόνια που το χρησιμοποιούσα ήταν βέβαιο ότι κάθε φορά που άνοιγε μου υπενθύμιζε ότι είναι μια πλήρης έκδοση λογισμικού, αλλά προορίζεται για δοκιμαστική χρήση.

Όλοι μας πατούσαμε ‘I Agree’ για να φύγει το παράθυρο με το παραπάνω μήνυμα. Πριν λίγες μέρες το ξαναθυμήθηκα, όταν ξεφύλλιζα ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη του  GreekLUG και ξεκαρδίστηκα στα γέλια όταν είδα μια σελίδα από το παρακάτω βιβλίο του 2002:

winzip-i-agree winzip-i-agree-book

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να βγάλει λεφτά αυτός ο προγραμματιστής όταν ακόμα και τα βιβλία της εποχής εκείνης (όχι μόνο στην Ελλάδα), γαλουχούσαν την νεολαία να πατάνε στο «Ι agree» χωρίς καν να μπούνε καν στην διαδικασία να εξηγήσουν περαιτέρω τι είναι αυτό το ρημάδι το παράθυρο που ξεπετάχτηκε :)

Σαν να μην έφτανε αυτό έχεις και κάποιους να σε σατιρίζουν με την παρακάτω εικόνα που δείχνει το διοικητικό συμβούλιο του Winzip να πανηγυρίζει από χαρά που κάποιος αγόρασε κατά λάθος το λογισμικό τους ! ;)

winzip-i-agree-buy

Σημείωση: Αν διαθέτετε ακόμα το winzip, παρακαλώ απεγκαταστήστε το και προτιμήστε το 7-zip που υποστηρίζει όλα τα format σε ένα… άντε μπράβο…