Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε τον τρόπο με το οποίο προσθέτουμε γλώσσες στο σύστημα. Θα εγκατασταθούν εκτός από μεταφράσεις και ορθογραφικός έλεγχος και ότι άλλο σχετικό υπάρχει.

linux-mint-egkatastasi-gloson

Μπορούμε και να αφαιρέσουμε επίσης, αλλά παραπάνω γλώσσες δεν πειράζουν καθόλου.

Προσοχή: εκεί που λέει «Μέθοδοι εισόδου» δεν πειράζουμε. Είναι για «παράξενες γλώσσες» όπως τα κινέζικα. Το πληκτρολόγιο και τον τρόπο εναλλαγής το προσθέτουμε και το ρυθμίζουμε από την Ρύθμιση συστήματος πληκτρολόγιο.

Για να αλλάξουμε γλώσσα κάνουμε αποσύνδεση και από τον διαχειριστή εκκίνησης επιλέγουμε την γλώσσα που θέλουμε. Θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να μεταφράσει τα ονόματα των ειδικών φακέλων στην νέα γλώσσα. Συνιστώ ολόθερμα να τα έχουμε στα αγγλικά.

Αν το υπολογιστή τον μοιράζονται πολλά άτομα είναι καλύτερο κάθε ένας να έχει το δικό του όνομα χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση κάθε ένας μπορεί να έχει τον υπολογιστή στην δική του γλώσσα.


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)