Οι ψαγμένοι μπορεί να γνωρίζουν ή και να χρησιμοποιούν ένα «Tiling window manager» όπως τον i3, τον xmomad ή τον dwm (αν κάτι δεν λείπει του linux είναι οι διαφορετικοί διαχειριστές παραθύρων). Η διαφορά αυτών των διαχειριστών είναι ότι τα παράθυρα είναι πάντα σε παράθεση σαν πλακώστρωση και ποτέ ένα παράθυρο δεν κρύβει τμήμα άλλου παραθύρου.

Επίσης αγαπάνε πολύ το πληκτρολόγιο. Κάποιοι βρίσκουν την χρήση αυτών των διαχειριστών πολύ παραγωγική. Θα συμφωνήσω μαζί τους, αλλά έχω ένα μεγάλο παράπονο από όσους δοκίμασα. Είναι εξαιρετικά άσχημοι.

Το Cinnamon όμως έχει κρυμμένες δυνατότητες που αντιγράφουν τέτοιες λειτουργίες. Στο σημερινό tip θα ξύσουμε την κορυφή του παγόβουνου και θα δούμε κάποιες από αυτές. Στα πλάγια κάθε οθόνης καθώς και στις γωνίες υπάρχουν ενεργές ζώνες σύνολο λοιπόν 8 περιοχές. Κρατώντας πατημένο το ποντίκι στον τίτλο του παραθύρου μετακινούμε το παράθυρο.

cinnamon-parathesi-parathiron

Μόλις το ποντίκι φτάσει στις άκρες τις οθόνης το παράθυρο θα πιάσει μια γωνία ή μια πλευρά της οθόνης.

Ελπίζω το παρακάτω βίντεο να δείξει καλύτερα τι εννοώ

Το μόνο που αλλάζω είναι ο τι θα συμβεί στην πάνω πλευρά. Προτιμώ προσωπικά μεγιστοποίηση αν και μάλλον είναι κακή ιδέα. Στην εικόνα υπάρχει η σχετική ρύθμιση. (Και η ομάδα μετάφρασης τα βρήκαμε μπαστούνια. Κάθε πρόταση καλύτερης μετάφρασης δεκτή)

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

http://segfault.linuxmint.com/…/new-window-tiling-and-snap…/


Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)