Συνεχίζουμε την εξερεύνηση του διαχειριστή ενημερώσεων, τα χαρακτηριστικά που έχει και πως αυτά κάνουν το Linux Mint να ξεχωρίζει από άλλες διανομές.
Την πρώτη φορά που θα τρέξει μετά την ρύθμιση της πολιτικής αναβαθμίσεων θα μας ζητήσει να διαλέξουμε ένα «τοπικό καθρέπτη». Όχι δεν είναι σαν αυτόν της Χιονάτης. Ο καθρέπτης είναι ένας υπολογιστής, συνήθως σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ISP που έχει ένα αντίγραφο των προγραμμάτων που μπορούμε να εγκαταστήσουμε καθώς και των αναβαθμίσεων τους.
Υπάρχουν αρκετοί καθρέπτες και καλό είναι να διαλέγουμε ένα κοντινό μας. Ώστε να μην πηγαίνουν όλοι οι χρήστες σε ένα μόνο υπολογιστή με ότι αυτό σημαίνει. Επίσης είναι και ποιο γρήγορο συνήθως. Και δεν υπάρχει φόβος να μείνουμε πίσω από πλευράς αναβαθμίσεων. Ο διαχειριστής ενημερώσεων ελέγχει τους καθρέπτες και αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος από αυτούς δεν ενημερωθεί θα το βρει και θα μας ενημερώσει.
Όταν διαλέγουμε καθρέπτη, όπως δείχνει η εικόνα, αρχικά θα κάνει μια μαντεψία για το ποιος είναι ποιο γρήγορος και θα μας τον προτείνει πρώτο. Αλλά δεν θα μείνει εκεί και αν περιμένουμε θα κάνει έλεγχο ταχύτητας σύνδεσης μας με κάθε ένα και θα προτείνει τον ποιο γρήγορο.
Υπάρχουν δύο σύνολα από καθρέπτες. Ο κύριος που περιέχει τα προγράμματα που διαφοροποιούν το Mint και που συνήθως τα φτιάχνει η ομάδα του και ο βασικός που περιέχει την διανομή βάσης (debian ή ubuntu).
Με τον τρόπο αυτό γίνετε καλύτερη χρήση των διαθέσιμων καθρεπτών, αυξάνουν οι ταχύτητες που κατεβαίνουν οι αναβαθμίσεις και σταματάει και η γκρίνια του παρελθόντος ότι η διανομή εκμεταλλεύεται τους πόρους της διανομής βάσης.
Η σειρά άρθρων #cinnamon_linux_tips και #linuxmint_tips είναι μια σειρά μικρών και χρήσιμων συμβουλών, όπως δημοσιεύθηκαν στην κοινότητα Linux Mint και αντιγράφτηκαν εδώ με την σύμφωνη γνώμη του Διόνυσου Ασφοδελάκη (Talos)
Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα: