Όσοι αντιμετωπίζετε τις τελευταίες βδομάδες πρόβλημα στο Kodi, θα δούμε πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να ρυθμίσουμε το Kodi για σειρές και ταινίες προσθέτοντας τα απαραίτητα πρόσθετα addons σε λίγα μόνο λεπτά.

Update: Όσοι αντιμετωπίζετε τις τελευταίες βδομάδες πρόβλημα στο Kodi με το Exodus και το TV Addons ακολουθήστε τον νέο οδηγό : Kodi: Ελληνικά κανάλια και ραδιόφωνο, Covenant για ταινίες/σειρές με ελληνικούς υπότιτλους

To Exodus πρόκειται να σταματήσει να υφίσταται και ο λόγος είναι επειδή οι προγραμματιστές τους δέχτηκαν νομικές απειλές και αναγκάστηκαν να σταματήσουν την οποιαδήποτε δραστηριότητά τους. Οπότε καλό είναι να δώστε σημασία στην παρακάτω σημείωση και τον εκπαιδευτικό σκοπό που έχουν τα άρθρα σχετικά με το kodi:

Advertisements

Σημείωση: Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Εγκατάσταση Addons στο Kodi

Για να το κατεβάσετε και να κάνετε εγκατάσταση το Kodi αρκεί να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του και επιλέγοντας την πλατφόρμα για την οποία ενδιαφέρεστε ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που σας παρέχει.

Αν δεν το έχετε κάνει και είναι η πρώτη φορά που ρυθμίζετε το Kodi, τότε πάμε να το ρυθμίσουμε να λαμβάνει πρόσθετα από εξωτερικές πηγές. Αν το έχετε ήδη κάνει, προσχωρήστε παρακάτω.

 • Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,
 • Πατήστε System Settings και έπειτα Addons
 • Επιλέξτε το  «Unknown Sources» και ενεργοποιήστε το. Θα σας βγάλει μια προειδοποίηση στην οποία επιλέγετε «Yes»
kodi-egkatastasi-ruthmish-unkown-source

Σε περίπτωση που έχετε τα πρόσθετα Indigo Tool, Exodus, SALTS κλπ και δεν δουλεύουν, θα πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσετε. Έπειτα συνεχίστε με τα παρακάτω βήματα στο Kodi που περιγράφει την ενεργοποίηση του αποθετηρίου Dimitrology

 • Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,
 • Πατήστε «File Manager» και έπειτα πατήστε «Add source»
 • Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε το και στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση http://dimitrology.com/repo. Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ.
 • Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά dimitrology για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ.

Αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη ρύθμιση μπορούμε να πάμε στην αρχική οθόνη

 • Από την αρχική οθόνη, μεταβείτε στην καρτέλα » Πρόσθετα » στην κάθετη γραμμή μενού
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Enter add-on browser που βρίσκετε δεξιά επάνω (κουτί)
 • Κάντε κλικ στη επιλογή Install from zip file
 • Επιλέξτε το Dimitrology ή ότι όνομα είχατε δώσει στην πρώτη ρύθμιση
 • Από την λίστα των Zip διαλέξτε το plugin.video.dimitv.zip και περιμένετε να δείτε την ένδειξη δεξιά επάνω που θα λέει ότι έχει εγκατασταθεί
 • Έπειτα, πάτε πίσω και επιλέγετε Program Addons > D Wizard. Σε έναν browser, του υπολογιστή η του κινητού σας, ανοίξτε την διεύθυνση http://dimitrology.com/getcode, και σημειώσετε τον 6ψήφιο κωδικό που βλέπετε
 • Πηγαίνοντας στο ανοιχτό D Wizard, επιλέγετε Settings > Code γράψτε τον 6ψήφιο κωδικό και επιλέξτε OK.
 • Έπειτα διαλέξτε Install/Update > Exodus, SALTS, 1Channel, Sports Devil Pack και πατήστε YES.
 • Τέλος, διαλέξετε Overwrite και περιμένετε υπομονετικά να τελειώσει η εγκατάσταση. Όταν τελειώσει, θα κάνει αυτόματα reset το Kodi. Αν όχι, τότε απλά ξανα ξεκινήστε το Kodi.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε διαθέσιμα στο Video Addons τα πιο διάσημα Addons εγκατεστημένα στο Kodi για online σειρές και ταινίες.

Επίλογος

Αυτό ήταν, το Kodi είναι έτοιμο και μπορείτε να δείτε τα πρόσθετα που έχουν εγκατασταθεί πηγαίνοντας στο Video Addons από την πλαϊνή μπάρα.