Το IEEE εγκρίνει το Πρότυπο για τον ορισμό των κβαντικών υπολογισμών

Το πρότυπο IEEE P7130 προσδοκά την δημιουργία μιας γενικής ονοματολογίας και ορολογίας για την επιστήμη των Κβαντικών Υπολογιστών ώστε να επιτευχθεί μια τυποποίηση της επικοινωνίας με συναφή έργα υλικού και λογισμικού.

Το νέο πρότυπο έχει ως στόχο να καταστήσει την επιστήμη της Κβαντικής Πληροφορικής, πιο προσιτή σε μια μεγαλύτερη ομάδα μηχανικών, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών λογισμικού και υλικού, μαθηματικών, φυσικούς, βιολόγους, γενετιστές κ.α.

Το πρότυπο IEEE P7130 θα καθορίσει τους δόκιμους όρους που σχετίζονται με τη φυσική του κβαντικού υπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης της κβαντικής πύλης, της υπέρθεσης και της διεμπλοκής καταστάσεων, καθώς και άλλων σχετικών όρων που θα ενημερωθούν στην πορεία και με βάση τις ανάγκες που επιτάσσει η εξέλιξη του σχετικός κλάδου.

Αν και οι κβαντικοί υπολογιστές βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, τα αποτελέσματα των σχετικών πειραμάτων με μικρό πλήθος από qubit) είναι ενθαρρυντικά. Μεγάλης κλίμακας κβαντικοί υπολογιστές αναμένεται να λύνουν προβλήματα πολύ ταχύτερα από τους κλασικούς υπολογιστές.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η IBM σκοπεύουν να λανσάρουν προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένες στον κβαντικό υπολογισμό. Παρόλα αυτά είμαστε αρκετά χρόνια μακριά από κάποιο προϊόν για το ευρύ κοινό.


πηγή: Businesswire.com

 

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Το IEEE εγκρίνει το Πρότυπο για τον ορισμό των κβαντικών υπολογισμών

Add yours

  1. Μάλιστα, τρομερά τα νέα παιδιά! Για να βγάζουν πρότυπο σημαίνει πως προχωράνε και έχουν καλές προσδοκίες…. Για να δούμε…

    Θα ήταν ωραίο όμως @Salih να μας έλεγες μερικά εισαγωγικά περί κβαντικών υπολογιστών.. ;)

    1. Θα μπορούσα να πως αυτά που γνωρίζω, αλλά είναι ένας τομέας που δεν τον έχω εξερευνήσει τόσο και πόσο μάλλον όταν ακόμα βρίσκεται το ίδιο σε αρχικά στάδια εξέλιξης. Με άλλα λόγια πράγματα που δεν γνωρίζω, προτιμώ να μην τα «πιάνω» και να αφήνω αυτούς οι οποίοι το «κατέχουν», μιας και θεωρώ ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: