Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να είμαστε ασφαλείς (τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι) στην καθημερινή μας χρήση με τη χρήση ενός VPN και του απαραίτητου plugin.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετός ντόρος σχετικά με το πόσο ασφαλείς είμαστε με και χωρίς VPN στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μια από αυτές είναι και η θέαση περιεχομένου με το αγαπημένο μας Kodi.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση του VPN όπως τουλάχιστον τα διαπιστώσαμε, ήταν η πολύ γρήγορη εύρεση συμβατών με VPN mirrors και φυσικά η πολύ γρήγορη εκκίνηση των ταινιών.

Advertisements

Σημείωση:Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.

Πριν συνεχίσετε, θεωρούμε ότι έχετε ήδη εγκατεστημένο το Kodi και έχετε κάνει τις πρώτες ρυθμίσεις σε αυτό σύμφωνα με τον οδηγό :

Εγκατάσταση του Zomboided plugin και ρύθμιση VPN

Κατεβάζουμε από την τοποθεσία του Ζοmboided το απαιτούμενο plugin και το μεταφέρουμε στην συσκευή που έχουμε εγκατεστημένο το Kodi (π.χ. με USB). Στη συνέχεια ανοίγουμε το Kodi και πηγαίνουμε Add-ons

κλικ στο εικονίδιο πάνω αριστερά

επιλέγουμε install from zip και μεταβαίνουμε στην τοποθεσία που κατεβάσαμε το plugin, και κάνουμε κλικ πάνω στο .zip αρχείο.

Μόλις εγκατασταθεί πάμε στο εικονίδιο search και

Advertisements

Επιλέγουμε το search add-ons

Ψάχνουμε το openVPN

Θα βρούμε το αποτέλεσμα Services – VPN Manager for OpenVPN το οποίο και εγκαθιστούμε

στη συνέχεια ανοίγουμε το plugin (βρίσκεται στην τοποθεσία add-ons / Program Add-ons)

και επιλέγουμε το VPN στο οποίο έχουμε λογαριασμό / συνδρομή.

Προσοχή!!! Στη δική μας περίπτωση χρησιμοποιήσαμε πληρωμένη συνδρομή η οποία στο συγκεκριμένο πακέτο παρείχε openVPN προφίλ για αυτό και μπορέσαμε να κάνουμε χρήση του εν λόγω plugin. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε και να το χρησιμοποιήσετε είτε γιατί δεν έχετε κάποιο paid plan για VPN ή το VPN σας δεν έχει openVPN προφίλ, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε το vpn εκτός Kodi (δηλαδή να έχετε VPN παντού και όχι μόνο στο Kodi).

Εσείς χρησιμοποιείτε VPN στο Kodi; Αν ναι ποια είναι η εμπειρία σας από τη μέχρι τώρα χρήση του;