Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια έχουν μέχρι τώρα διατεθεί για την καμπάνια του Purism Phone, του πρώτου πραγματικού Linuxοτηλεφώνου. Αν και τη γνώμη μας τη γνωρίζετε από το τελευταίο επεισόδιο του Technopolitan, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια σημαντική είδηση.

Η καμπάνια χρηματοδότησης έφτασε στα 2/3 του στόχου της, librem campaignπου σημαίνει ότι μένουν λιγότερες από 500.000$ μέχρι την επίτευξη του 1.5$ εκατομμυρίου.

Ο Todd Weaver, ιδρυτής και CEO της Purism αναφέρει

Το ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε το 1εκ τόσο γρήγορα με τη βοήθεια πολλών ηθικών κοινοτήτων και συμβαλλόμενων parties  σχετικά με θέματα ασφαλείας, ήταν πραγματικά κάτι το συναρπαστικό.

2 εβδομάδες ακόμη

Απομένουν 2 εβδομάδες για την καμπάνια προκειμένου να μαζέψει τα υπόλοιπα 500.000$ αλλιώς δε θα λάβουν καθόλου χρήματα.

purism linux phone

 

Κάτι που ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει την καμπάνια να ολοκληρωθεί, είναι η μείωση της κατώτατης συνεισφοράς από 20$ σε 5$, γεγονός που στην παρούσα φάση αποτρέπει μελλοντικούς backers.

H Purism, πρόσφατα ενημέρωσε σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Τώρα λένε ότι το τηλέφωνο «είναι πολύ πιθανό» να φέρει ένα νεότερο και γρηγορότερο i.MX8M CPU από τον πιο αργό i.MX6 που είχε αρχικά προταθεί.

Purism Linux phone running KDE

Πιστεύετε ότι το εγχείρημα θα έχει αίσιο τέλος; Έχετε ήδη στηρίξει την καμπάνια;

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οποιοδήποτε βήμα προς ένα πιο ανοιχτό software/hardware θα μας βρίσκει πάντοτε σύμφωνους γιατί τέτοιες κινήσεις είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα open source projects προκειμένου να ξεφύγουν από τα στενά όρια των κοινοτήτων και να κάνουν άνοιγμα σε ευρύτερα κοινά.

Πηγή