Στο σημερινό οδηγό εγκατάστασης του Kodi θα δούμε τις ρυθμίσεις που χρειάζεται για να μετατρέψουμε το Kodi σε ένα εύχρηστο και ιδανικό περιβάλλον χρήσης για όλη την οικογένεια με ένα έτοιμο build που συμπεριλαμβάνει σε ένα πακέτο (build) όλα τα απαραίτητα addons για Kodi.

Τα Kodi build, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα πακέτο εγκατάστασης που περιλαμβάνει συνήθως αρκετά αλλά οργανωμένα addons και ένα skin (εμφάνιση μενού). Με άλλα λόγια αντί να προσθέτουμε μια μια τα addons για να το φέρουμε στα μέτρα μας και να έχουμε ένα Kodi με όλα τα addons που θέλουμε, μπορούμε με να βρούμε κάποιο build στο γούστο μας το οποίο μας τα έχει όλα έτοιμα. Οπότε κάνοντας εγκατάσταση ένα Kodi build αυτομάτως έχουμε όλα τα απαραίτητα addons.

Το Touchtone Kodi build, είναι ένα τέτοιο build το οποίο περιλαμβάνει όλα τα addons που είναι χρήσιμα για όλη την οικογένεια και περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, μουσική κλπ.

Για όσους χρησιμοποιούν πρώτη φορά το Kodi ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω οδηγό εγκατάστασης, χρήσης και ρύθμισης του Kodi

στο οποίο θα πρέπει να κάνετε την πρώτη ρύθμιση του Kodi για να μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση addons. Έπειτα συνεχίστε στο παρόν άρθρο. Για λόγους ευκολίας, θα περιλάβω παρακάτω κάποιες βασικές ρυθμίσεις του Kodi οι οποίες έχουν αναφερθεί και στο παραπάνω άρθρο.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Advertisements

Προσθήκη αποθετηρίου στο Kodi

Για να κάνουμε εγκατάσταση το Touchtone θα πρέπει να προσθέσουμε ένα αποθετήριο που περιλαμβάνει το build.

Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,

kodi-ellinika

Επιλέξτε «File Manager»

kodi-ellinika7

Έπειτα, επιλέξτε «Add Source»

kodi-ellinika7-1

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το «None» για να το επεξεργαστούμε

Στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ. Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά touchtone για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ.

To αποθετήριο (εξωτερική πηγή) έχει προστεθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που σας βγάλει σφάλμα, ελέγξτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά την διεύθυνση και ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Στην συνέχεια μένει να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας πίσω και επιλέγοντας «Install from zip«.

Εναλλακτικά μπορείτε από την αρχική οθόνη, να κάνετε κλικ στο «Add-ons»

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from Zip file»

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέξτε το αποθετήριο touchtone (ή το όνομα που δώσατε στο αποθετήριο).

Εκεί θα δείτε έναν φάκελο «Wizard» μέσα στο οποίο θα βρείτε το zip αρχείο «plugin.program.touchtone-x.x.x.zip» το οποίο και επιλέγετε. Μόλις το κάνετε θα σας πάει στην προηγούμενη οθόνη στην οποία θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του zip. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε δεξιά επάνω μια ειδοποίηση που λέει κάτι σαν : «Touchtone Wizard installed (updated) successfully«.

To αποθετήριο έχει εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί πλήρως και τώρα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση το touchtone build στο Kodi.

Advertisements

Εγκατάσταση του Touchtone Wizard

Πάμε στην αρχική οθόνη και στο μενού του Kodi κάνουμε κλικ στο Add-ons και έπειτα πάμε στο Program Addons όπου θα δούμε το Thouchtone Wizard :

kodi-oikogenia-touchtone-addon1

Αφού κάνουμε κλικ στο Touchtone Wizard, επιλέγουμε το Clean on Kodi

kodi-oikogenia-touchtone-build

και περιμένουμε υπομονετικά να τελειώσει η εγκατάσταση η οποία ανάλογα με την ταχύτητα της γραμμής μας μπορεί να πάρει 5-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Χρήση του Kodi Touchtone Build

Όταν ολοκληρωθεί θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση το Kodi. Αφού το κάνετε και ανοίξετε ξανά το Kodi θα δείτε ένα ωραίο skin με εμφάνιση που το κάνει εύχρηστο για όλη την οικογένεια.

kodi-oikogenia-touchtone-build-menu

Την πρώτη φορά που ξεκινάει, θα δείτε να εμφανίζεται μια ειδοποίηση σχετικά με «Building Menu» κάτι που είναι φυσιολογικό οπότε αφήστε το λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί.

Οι ταινίες και οι σειρές στη αρχική οθόνη είναι κατηγοριοποιημένες ανά θεματική ενότητα, ενώ στο πλάι υπάρχει το «Menu» μέσα απο το οποίο μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες κατηγορίες.

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε το Kodi με ελληνικό μενού πηγαίνοντας :

Menu –> Settings –> Regional –> Language –> Greek

Μην ξεχάσετε, ότι μπορείτε να προσθέσετε και ελληνικούς υποτίτλους διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις: