GreeKodi: Ελληνικό Build με έτοιμες ρυθμίσεις για ταινίες, σειρές, παιδικά με υπότιτλους

Σήμερα θα δούμε ένα «ντόπιο» build για το Kodi. To GreeKodi αποτελεί μια προ-ρυθμισμένη εγκατάσταση που μπορείτε να βάλετε στο υπάρχον Kodi σας για να έχετε ένα έτοιμο και αυτόματα ρυθμισμένο περιβάλλον για ταινίες, σειρές, παιδικά, ελληνική τηλεόραση και πολλά άλλα και φυσικά ρυθμισμένο για ελληνικούς υπότιτλους.

Ενημέρωση 4 Μαρτίου 2018: το παρόν άρθρο έχει ενημερωθεί με νέα έκδοση εδώ: Νέο GreeKodi: Εγκατάσταση Je4M σε Kodi για Ταινίες και Σειρές

Τους τελευταίους μήνες, αρκετά add-on σταμάτησαν να δουλεύουν, άλλα έκλεισαν, δημιουργήθηκαν νέα και ξανά χάθηκαν και γενικά ένας κακός χαμός.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που φτιάχνουν ένα Ελληνικό build με όνομα GreeKodi Build (ένα παρόμοιο είχαμε δει και στο άρθρο Kodi: Ιδανικό για την οικογένεια Addons Build – Touchtone ). Σε Greekodi build έχουν προσθέσει όλα τα απαραίτητα addons ώστε να μην ψαχνόμαστε. Το σημαντικό είναι ότι το συντηρούν και το εξελίσσουν ασχέτως αν κάποιο addon χαθεί.

Όσοι βρήκατε για πρώτη φορά το Kodi και είστε αρχάριος σας προτείνω πρώτα να διαβάσετε το άρθρο:

Διαβάστε το παραπάνω άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες, την χρήση και ρύθμιση του Kodi για να λαμβάνει πρόσθετα κλπ. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από αυτά που αναγράφονται εκεί (απλά ενεργοποιείστε μόνο τις εξωτερικές πηγές), απλώς διαβάστε το για να έχετε μια εικόνα για το Kodi. Τέλος επειδή το Kodi είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό καλό είναι να δώστε σημασία στην παρακάτω σημείωση και τον εκπαιδευτικό σκοπό που έχουν όλα τα άρθρα σχετικά με το kodi:

Advertisements

Σημείωση: Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Προσθήκη αποθετηρίου στο Kodi

Θεωρώ ότι έχετε ρυθμίσει το Kodi να δέχεται εξωτερικές πηγές, οπότε εδώ θα αναφέρουμε τα απαραίτητα βήματα για την εγκατάσταση του GreeKodi build.

Για να κάνουμε εγκατάσταση το Greekodi build θα πρέπει να προσθέσουμε ένα αποθετήριο που περιλαμβάνει το Wizard εγκατάστασης και το οποίο θα μας βοηθήσει να το εγκαταστήσουμε.

Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,

kodi-ellinika

Επιλέξτε «File Manager«

kodi-ellinika7

Έπειτα, επιλέξτε «Add Source«

kodi-ellinika7-1

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το «» για να το επεξεργαστούμε

Στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

http://repo.greekodi.com

Σημείωση: Πάντα να ελέγχετε στον υπολογιστή η το κινητό σας ότι το παραπάνω λινκ δουλεύει πριν το προσθέσετε στο Kodi. Αν δεν δουλεύει, αναφέρετέ του στα σχόλια.

greekodi-repo

Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ. Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά Greekodi για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ. Για τον οδηγό μας επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτό το αποθετήριο .Greekodi με τελεία μπροστά το οποίο είναι μια απλή λύση, έτσι ώστε τα αποθετήρια που βάζουμε εμείς να εμφανίζονται πρώτα καθώς το Kodi διατηρεί αλφαβητική σειρά στις πηγές των μέσων ενημέρωσης.

Πλέον τo αποθετήριο (εξωτερική πηγή) έχει προστεθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που σας βγάλει σφάλμα, ελέγξτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά την διεύθυνση και ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Στην συνέχεια μένει να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας πίσω και επιλέγοντας «Install from zip«.

Εναλλακτικά μπορείτε από την αρχική οθόνη, να κάνετε κλικ στο «Add-ons«

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from Zip file«

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέξτε το αποθετήριο .GreeKodi (ή το όνομα που δώσατε στο αποθετήριο). Εκεί θα δείτε ένα zip αρχείο «plugin.program.G.K.N.Wizard-x.x.x.zip» το οποίο και επιλέγετε.

Μόλις το κάνετε θα σας πάει στην προηγούμενη οθόνη στην οποία θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του zip. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με επεξήγηση του τι περιλαμβάνει η έκδοση.

greekodi-wizard-disclamer

Πατάμε «Dismiss» και στην συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο επιλογών σε περίπτωση που θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να είχαμε κάνει στο Kodi μας. Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε εγκατάσταση απλά πατάμε «Continue«

greekodi-wizard-keepsettings

Στην συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο για τα Skins (Build Menus). Εδώ πατάμε  «Build Menu» για να μας εμφανίσει τα διαφορετικά Build που είναι διαθέσιμα.

greekodi-build-menu

Το κάθε ένα από τα διαφορετικά build έχουν διαφορετική εμφάνιση και κάποια έχουν επιπρόσθετα ενώ κάποια έχουν λιγότερα addons του Kodi ρυθμισμένα. Παράδειγμα το Je4M είναι για αυτούς που θα χρησιμοποιούν το Kodi αποκλειστικά για ταινίες και σειρές. Αντίθετα το Simplycity περιλαμβάνει επιπρόσθετα addons όπως αθλητικά κανάλια, ντοκιμαντέρ, παιδικά κλπ.

greekodi-builds-simplicity

Για το παρόν οδηγό θα επιλέξουμε το Simplycity οπότε και το κάνουμε click και έπειτα επιλέγουμε Fresh Install. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η λήψη του (περίπου 230MB) και εμφανιστεί το σχετικό παράθυρο, κάνουμε κλικ στο Install theme και επιλέγουμε Ελληνικό build setup και πατάμε Continue. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για το αν θέλουμε να κλείσει το Kodi οπότε και επιλέγουμε Force Close.

Μόλις ανοίξετε ξανά το Kodi θα δείτε ότι έχει αλλάξει πλέον το μενού. Την πρώτη φορά λοιπόν που θα το ανοίξετε, αφήστε το λίγη ώρα να ολοκληρώσει την πρώτη εκκίνηση στην οποία θα δείτε ίσως να φορτώνει ξανά το μενού από την αρχή. Αυτό το κάνει μόνο την πρώτη φορά.

greekodi-firstrun
Advertisements

Χρήση του Simplicity στο Kodi

Η χρήση και πλοήγηση στο Simplicity Build που βάλαμε στο Kodi είναι πραγματικά απλή. Αν για παράδειγμα θέλετε ταινία, κάνετε κλικ στο Τανίες και θα εμφανιστεί ένας ωραίος κατάλογος ταινιών. Σε αυτό αν κάνετε με το βελάκι αριστερά θα εμφανιστεί και η αναζήτηση και απο κάτω τα φίλτρα.

greekodi-movies

Στην συνέχεια, αν επιλέξετε κάποια, θα δείτε να εμφανίζονται και οι σχετικές πληροφορίες για την ταινία, όπως περιγραφή, βαθμολογία κ.ά.

Επίλογος

Το Simplicity όπως θα δείτε περιλαμβάνει πολλά περισσότερα και ταξινομημένα σε θεματικές ενότητες ακόμα και ελληνική τηλεόραση και είναι ιδανικό για όλους ιδιαίτερα δε για τους αρχάριους που δεν θέλουν να μπλέκουν με το να βάζουν ένα-ένα με το χέρι τα addons.

Τέλος να αναφέρω ότι η ομάδα, σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, δεν δέχεται εισφορές – δωρεές πάρα μόνο για το χαμόγελο του παιδιού, οπότε και σας παραθέτω το σχετικό λινκ:

Προσπάθησα όσο μπορώ να τον κάνω αναλυτικό οπότε σε περίπτωση που κάποιο σημείο είναι δυσνόητο ή σας μπερδεύει, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα κάνω ότι μπορώ για να σας βοηθήσω.

Περισσότερες πληροφορίες :

Advertisement

55 σκέψεις σχετικά με το “GreeKodi: Ελληνικό Build με έτοιμες ρυθμίσεις για ταινίες, σειρές, παιδικά με υπότιτλους

Add yours

  1. Πωωωω Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Βασίλη !!! Το διόρθωσα. Αν δεν το έλεγε κανείς έτσι θα έμενε για πάντα ;)

  2. Δηλαδή δεν βάζουμε το link http://repo.greekodi.com/ Και βάζουμε αυτό που έχεις γράψει παραπάνω και όλα τα άλλα τα κάνουμε κανονικά Όπως γράφει το άρθρο;

  3. Το περνάω αλλά δε μου το περνάει το πρόγραμμα μέσα μου το βγάζει σαν σφάλμα τι μπορεί να φταίει;

  4. Ελέγχεις ότι το γράφεις σωστά, και ότι είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο

  5. Ναι το γράφω σωστά και έχει σύνδεση στο ίντερνετ απλά μήπως επειδή η χώρα στο kodi είναι Ελλάδα και εγώ μένω Γερμανία μήπως γι’ αυτό δεν το δέχεται?

  6. Αν πληκτρολογήσεις την διεύθυνση στον browser σου (κινητό ή υπολογιστή) μπαίνει ? Αν μπαίνει τότε κάτι άλλο συμβαίνει με το Kodi.
   Πέραν αυτού θα σε συμβουλευα, να ψάξεις το νομικό πλαίσιο της χώρας που διαμένεις διότι πολύ φοβάμαι ότι χωρίς VPN είσαι εκτεθειμένος

  7. Τι ειναι το vpn και πως το κατεβαζω γιανα μην ειμαι εκτεθυμενως;

  8. Το VPN είναι μια υπηρεσία που είτε το στήνεις μόνο σου αν έχεις server είτε πληρώνεις μια υπηρεσία που το παρέχει σε ετήσια βάση.
   Υπάρχουν μεν τσάμπα VPNs αλλά δεν παρέχουν ασφάλεια για την δουλειά που θές.

   Διάβασε αυτά https://cerebrux.net/tag/vpn/ για να μάθεις περισσότερα

  9. Φίλε τώρα που το θυμήθηκα εγώ το kodi το όταν το κατέβασα το κατέβασα σε Amazon stick δεν έχω TV box και είχε διάφορες επιλογές για λογισμικό είχε 64 bit και 32 bit εγώ ένα βίντεο που είχα δει το κατεβάστε σε 32 bit και το κατέβασα και εγω σε 32 bit μήπως γι’ αυτό δεν μπορώ να μπω στο link;

  1. Πάλι καλά δεν λες. Παρατήρησα ότι και σε προηγούμενο άρθρο εδώ και μήνες το είχα λάθος !

 1. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα που ασχολήθηκε! Πολλά μπράβο τους! Τους εύχομαι να συνεχίσουν δυνατά! :D ;)

 2. καλησπέρα, Salih

  Σίγουρα είναι μια αξιόλογη προσπάθεια. Οσο για την δική σου συμβολή τίποτε άλλο από το να έχεις κουράγιο
  για να συνεχίζεις να μας ενημερώνεις… (μετά από τόσα χρόνια που είσαι στο «κουρμπέτι» έχεις χορτάσει τα μπράβο, νομίζω). Επί του θέματος τώρα, ( θα πώ μονό για ταινίες-σειρές για αθλητικά δεν ασχολούμαι οπότε δεν
  έχω γνώση-γνώμη).Πριν πώ όμως για τα addon που έχει το Greekodi πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα.
  ( Ελπίζω πως όταν θα έχεις χρόνο και διάθεση θα γράψεις ένα εκτενές άρθρο ). Το ότι ένα βίντεο έχει ανάλυση 1080p δεν λέει τίποτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε και το μέγεθος του αρχείου. πχ. Ενα αρχείο 1080p 300ΜΒ σε οθόνη 32′ απλά δεν βλέπετε, τουναντίον 1080p με 3GB είναι χάρμα οφθαλμών. Αναλόγως 1080p σε 40′ θέλει 5-6
  GB για να το απολαύσεις ( αναφέρομαι σε ταινίες με χρονική διάρκεια +- 2 ωρών). Το Greekodi διαθέτει και τις δύο
  πηγές, (από sites και με torrent), η ποιότητα από sites γνωστή, το μειονέκτημα όμως έιναι ότι στα addons με torrent δεν έχεις την ευχέρεια επιλογής του αρχείου mkv που θέλεις να δεις. Εκτός και αν αυτή την δυνατότητα δεν την έχω βρεί. Από εμπειρία ετών θα πρότεινα σαν το απόλυτο addon για θέαση ταινιών-σειρών το Quasar (πρώην
  Pulsar, η μαγεία του ελεύθερου λογισμικού).Η δε εγκατάστασή του είναι πανεύκολη .

  1. Φίλε, το πάθος μου είναι οι ταινίες BluRay. Κατεβάζω και βλέπω μονάχα ότι βγαίνει σε BluRay ( οπότε καταλαβαίνεται πως αυτά τα streams με κρατάνε μακριά ), αλλά θέλω να αναφέρω πως, όπως έχω διαπιστώσει και ο ίδιος :
   1) Το πλήθος των χρηστών συμβιβάζεται εύκολα και με μια μέτρια ποιότητα.
   2) Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το μέγεθος του αρχείου, αλλά έχω πετύχει και πολύ καλή ευκρίνεια σε 1080p με 2-3 GB και ειδικά αν μιλάμε για stream, ενώ έχει τύχει να δω 1080p των 4-5 GB με πολύ κακή κωδικοποίηση όπου πραγματικά ήταν κακή η εικόνα. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω, είναι πως έχει να κάνει και με την κωδικοποίηση του βίντεο και πόσο μάγκες είναι αυτοί που το δίνουν… Έχει τύχει να δω stream ή από online host εταιρία και πραγματικά στο τέλος είπα «μπράβο τους, δε το περίμενα»!

  2. Εχεις δίκιο όσο αφορά την κωδικοποίηση, για αυτό άλλωστε και κάθε αρχείο mkv έχει και το όνομα της ομάδας που έχει κάνει την κωδικοποίηση. Επίσεις σημαντική παράμετρος είναι και το να προσέχουμε ποιά είναι και η πηγή από όπου γίνεται η κωδικοποίηση.

 3. Καλημέρα .
  Εγώ το εγκατεστησα όπως το δείχνετε βήμα βήμα, και φαίνεται όπως το παρουσιάζετε, αλλά όταν επιλέγεις ταινία βγάζει μήνυμα «error ελέγξτε το αρχείο καταγραφής» . Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω ; Ευχαριστώ.

 4. Εγω οποιο build και να εχω δοκιμασει στον υπολογιστη μου δεν το εγκαθιστα. Σημερα δοκιμασα και τον δικο σας οδηγο χωρις ομως αποτελεσμα. Αντιθετα σε ενα λαπτοπ που εχω δεν συναντω προβληματα.

 5. Ευχαριστούμε για τον οδηγό! Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αφού έχεις επιλέξει την ταινία που θες πως κάνεις την σωστή επιλογή υποτίτλου… γιατί δεν μπορώ να βρω αντιστοιχεία ανάμεσα στο source και στο όνομα του υποτίτλου

 6. Εξαιρετικο και πολυ βοηθητικο αρθρο. Θα ηθελα να σα ρωτησω εαν θεωρειτε απαραιτητη τη χρηση καποιου VPN;

 7. Ακολούθησα τις οδηγίες σας και εγκατέστησα το Greekodi.Όλα καλά έως ότου έκανα επανεκκίνηση το kodi.Άνοιξε με το νέο build αλλά εδώ και 2 ώρες περίπου έχει κολλήσει κάνοντας αυτό:
  «Την πρώτη φορά λοιπόν που θα το ανοίξετε, αφήστε το λίγη ώρα να ολοκληρώσει την πρώτη εκκίνηση στην οποία θα δείτε ίσως να φορτώνει ξανά το μενού από την αρχή. Αυτό το κάνει μόνο την πρώτη φορά.»
  Πόση ώρα κάνει να φορτώσει το μενού που περιγράφετε;

 8. Σ΄ευχαριστω πολύ για την απάντησή σου και γι΄αυτό που κάνεις.!!!Το έκανα,όλα καλά,άρχισε να δείχνει ότι τρέχει,αλλά πατώντας το play σε όποια ταινία και να επιλέξω,δεν ξεκινάει ποτέ.

 9. Τα κατάφερα τελικά!Το μονο κακο είναι οτι όλες οι ταινίες που προσπάθησα να δω άνοιγαν για 4 ωρες πρόσβαση από openload.

 10. Γειά σας και από εμένα. Συγχαρητήρια για τον οδηγό. Εγκατεστησα τα πάντα όπως αναγράφονται. Αντιμετωπιζω όμως το εξής πρόβλημα: Στην αρχική οθόνη μου εμφανίζει μόνιμα το Log/storage/emulated/0/android κλπ. Από τη σχετική αναζήτηση βρήκα οτι θα πρέπει να κανω turn of debugging από τις ρυθμίσεις. Το πρόβλημα είναι ότι στην έκδοση του kodi 17 που έχω δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να επιλυσω το πρόβλημα. Ευχαριστώ

 11. να ρωτησω και εγω τώρα κάτι..έβαλα αυτό το κοδι πάνω στο μποξάκι μου.. αυτό ειναι το μοναδικό που μπορώ να βάλω ή υπάρχει και καλυτερο…το θεμα ειναι οτι οταν πας να δεις ταινια τι ειναι το elysium, neptune κλπ.. Ποιο πρεπει να επιλεξω.. καταφερα μεχρι τωρα να δω μια ταινια.. το μποξακι που εχω ειναι το alfawise 96X Pro

  1. Δες και το Stremio, ειναι πιο ευχάριστο. Υπάρχει άρθρο που έχει γραφτεί και εδώ.

  1. Ναι αλλά αυτό δεν σε πειράζει γιατί το greekodi πολύ πιθανόν τα έχει ήδη μεσα.

 12. Υπέροχο άρθρο! Δυστυχώς είμαι τετραπληγικός και έχω δυσχρησία των χεριών μου. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω όλες αυτές τις εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις με κάποιο USB στικάκι που θα τα περιέχει όλα ζιπαρισμένα στο ασετάριστο 4k TV BOX που μου χάρισαν τις γιορτές. Υπάρχει τέτοιο υλικό να το κατεβάσω από κάπου ή να μου στείλετε με mail? Ευχαριστώ πολύ.

 13. Το έκανα εγκατάσταση και τώρα μου βγάζει δυο χερια και γράφει greekodi.com και κολλάει τι να κάνω;

  1. Σε τι λειτουργικό το έκανες έγκατασταση, και ποια έκδοση

  1. Σε ποιο σημείο αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ? Δεν μπαίνει το αποθετήριο ? Μπαίνει αλλά δεν γίνεται εγκατάσταση το GreeKodi ?

 14. Όλα καλά στην εγκατάσταση αλλά όταν το εγκαταστήσω πια και το ανοίξω μου βγάζει «Σφάλμα metalliq. Ελέγξτε το αρχείο καταγραφής» και δεν ανοίγει κανενός είδους περιεχόμενο. Γιατί αυτό;

 15. να ρωτησω και γω για το metalliq.Επισης ηθελα να ρωτησω αν το greekodi simplicity ειναι αργο μονο σε μενα ή γενικα ειναι βαρη μιας και εχει πολλα εγκατεστημενα repos?

  1. Γενικά τα ελληνικά builds είναι φορτωμένα. Το metalliq δε δουλεύει στο δικό μου build.

  1. Διάβασε τα προηγούμενα σχόλια. Προσωρινά είναι μη διαθέσιμη πηγή λόγο αλλαγών που κάνουν στους servers. Μόλις υπάρξει κάποια ενημέρωση θα το ανανεώσουμε

 16. Καλησπέρα. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Σήμερα που δοκίμασα το link δεν δούλευε καθόλου. Μπορείτε να το δείτε;

  1. Αυτό που λέει στην αρχή το διάβασες ????
   Ενημέρωση 4 Μαρτίου 2018: το παρόν άρθρο έχει ενημερωθεί με νέα έκδοση εδώ..

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: