Σήμερα θα δούμε ένα «ντόπιο» build για το Kodi. To GreeKodi αποτελεί μια προ-ρυθμισμένη εγκατάσταση που μπορείτε να βάλετε στο υπάρχον Kodi σας για να έχετε ένα έτοιμο και αυτόματα ρυθμισμένο περιβάλλον για ταινίες, σειρές, παιδικά, ελληνική τηλεόραση και πολλά άλλα και φυσικά ρυθμισμένο για ελληνικούς υπότιτλους.

Ενημέρωση 4 Μαρτίου 2018: το παρόν άρθρο έχει ενημερωθεί με νέα έκδοση εδώ: Νέο GreeKodi: Εγκατάσταση Je4M σε Kodi για Ταινίες και Σειρές

Τους τελευταίους μήνες, αρκετά add-on σταμάτησαν να δουλεύουν, άλλα έκλεισαν, δημιουργήθηκαν νέα και ξανά χάθηκαν και γενικά ένας κακός χαμός.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που φτιάχνουν ένα Ελληνικό build με όνομα GreeKodi Build (ένα παρόμοιο είχαμε δει και στο άρθρο Kodi: Ιδανικό για την οικογένεια Addons Build – Touchtone ). Σε Greekodi build έχουν προσθέσει όλα τα απαραίτητα addons ώστε να μην ψαχνόμαστε. Το σημαντικό είναι ότι το συντηρούν και το εξελίσσουν ασχέτως αν κάποιο addon χαθεί.

Όσοι βρήκατε για πρώτη φορά το Kodi και είστε αρχάριος σας προτείνω πρώτα να διαβάσετε το άρθρο:

Διαβάστε το παραπάνω άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες, την χρήση και ρύθμιση του Kodi για να λαμβάνει πρόσθετα κλπ. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από αυτά που αναγράφονται εκεί (απλά ενεργοποιείστε μόνο τις εξωτερικές πηγές), απλώς διαβάστε το για να έχετε μια εικόνα για το Kodi. Τέλος επειδή το Kodi είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό καλό είναι να δώστε σημασία στην παρακάτω σημείωση και τον εκπαιδευτικό σκοπό που έχουν όλα τα άρθρα σχετικά με το kodi:

Advertisements

Σημείωση: Η επίσημη έκδοση Kodi δεν περιέχει καθόλου περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε το δικό σας περιεχόμενο από μια τοπική ή απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης, DVD, Blu-Ray ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που κατέχετε. Επιπλέον, το Kodi σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα τρίτων που μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του παροχέα περιεχομένου. Η παρακολούθηση ή η ακρόαση παράνομου ή πειρατικού περιεχομένου που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πληρωθεί δεν επιδοκιμάζεται ή εγκρίνεται από την ομάδα Kodi. Ως εκ τούτου ο παρακάτω οδηγός γράφεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι αρθρογράφοι η και το Cerebrux.net ουδεμία ευθύνη φέρει από την χρήση του.


Προτάσεις TV BOX με 4K ανάλυση στα 60fps:
Gearbest Xiaomi Tv Box
Xiaomi Tv Box έτοιμο για χρήση με Kodi


Προσθήκη αποθετηρίου στο Kodi

Θεωρώ ότι έχετε ρυθμίσει το Kodi να δέχεται εξωτερικές πηγές, οπότε εδώ θα αναφέρουμε τα απαραίτητα βήματα για την εγκατάσταση του GreeKodi build.

Για να κάνουμε εγκατάσταση το Greekodi build θα πρέπει να προσθέσουμε ένα αποθετήριο που περιλαμβάνει το Wizard εγκατάστασης και το οποίο θα μας βοηθήσει να το εγκαταστήσουμε.

Από την αρχική οθόνη, πατήστε το «γρανάζι» αριστερά επάνω,

kodi-ellinika

Επιλέξτε «File Manager«

kodi-ellinika7

Έπειτα, επιλέξτε «Add Source«

kodi-ellinika7-1

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το «» για να το επεξεργαστούμε

Στο πεδίο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

http://repo.greekodi.com

Σημείωση: Πάντα να ελέγχετε στον υπολογιστή η το κινητό σας ότι το παραπάνω λινκ δουλεύει πριν το προσθέσετε στο Kodi. Αν δεν δουλεύει, αναφέρετέ του στα σχόλια.

greekodi-repo

Έπειτα κάντε κλικ ΟΚ. Εκεί που λέει «Enter a name for this source» γράψτε ότι θέλετε ή απλά Greekodi για να ξέρετε την πηγή και έπειτα κάντε κλικ στο ΟΚ. Για τον οδηγό μας επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτό το αποθετήριο .Greekodi με τελεία μπροστά το οποίο είναι μια απλή λύση, έτσι ώστε τα αποθετήρια που βάζουμε εμείς να εμφανίζονται πρώτα καθώς το Kodi διατηρεί αλφαβητική σειρά στις πηγές των μέσων ενημέρωσης.

Πλέον τo αποθετήριο (εξωτερική πηγή) έχει προστεθεί επιτυχώς. Σε περίπτωση που σας βγάλει σφάλμα, ελέγξτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά την διεύθυνση και ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Στην συνέχεια μένει να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας πίσω και επιλέγοντας «Install from zip«.

Εναλλακτικά μπορείτε από την αρχική οθόνη, να κάνετε κλικ στο «Add-ons«

kodi-ellinika10

Επιλέγετε το «Box» (κουτί) επάνω αριστερά

kodi-ellinika13

Επιλέξτε «Install from Zip file«

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέξτε το αποθετήριο .GreeKodi (ή το όνομα που δώσατε στο αποθετήριο). Εκεί θα δείτε ένα zip αρχείο «plugin.program.G.K.N.Wizard-x.x.x.zip» το οποίο και επιλέγετε.

Μόλις το κάνετε θα σας πάει στην προηγούμενη οθόνη στην οποία θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του zip. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με επεξήγηση του τι περιλαμβάνει η έκδοση.

greekodi-wizard-disclamer

Πατάμε «Dismiss» και στην συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο επιλογών σε περίπτωση που θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες ρυθμίσεις που μπορεί να είχαμε κάνει στο Kodi μας. Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε εγκατάσταση απλά πατάμε «Continue«

greekodi-wizard-keepsettings

Στην συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο για τα Skins (Build Menus). Εδώ πατάμε  «Build Menu» για να μας εμφανίσει τα διαφορετικά Build που είναι διαθέσιμα.

greekodi-build-menu

Το κάθε ένα από τα διαφορετικά build έχουν διαφορετική εμφάνιση και κάποια έχουν επιπρόσθετα ενώ κάποια έχουν λιγότερα addons του Kodi ρυθμισμένα. Παράδειγμα το Je4M είναι για αυτούς που θα χρησιμοποιούν το Kodi αποκλειστικά για ταινίες και σειρές. Αντίθετα το Simplycity περιλαμβάνει επιπρόσθετα addons όπως αθλητικά κανάλια, ντοκιμαντέρ, παιδικά κλπ.

greekodi-builds-simplicity

Για το παρόν οδηγό θα επιλέξουμε το Simplycity οπότε και το κάνουμε click και έπειτα επιλέγουμε Fresh Install. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η λήψη του (περίπου 230MB) και εμφανιστεί το σχετικό παράθυρο, κάνουμε κλικ στο Install theme και επιλέγουμε Ελληνικό build setup και πατάμε Continue. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για το αν θέλουμε να κλείσει το Kodi οπότε και επιλέγουμε Force Close.

Μόλις ανοίξετε ξανά το Kodi θα δείτε ότι έχει αλλάξει πλέον το μενού. Την πρώτη φορά λοιπόν που θα το ανοίξετε, αφήστε το λίγη ώρα να ολοκληρώσει την πρώτη εκκίνηση στην οποία θα δείτε ίσως να φορτώνει ξανά το μενού από την αρχή. Αυτό το κάνει μόνο την πρώτη φορά.

greekodi-firstrun
Advertisements

Χρήση του Simplicity στο Kodi

Η χρήση και πλοήγηση στο Simplicity Build που βάλαμε στο Kodi είναι πραγματικά απλή. Αν για παράδειγμα θέλετε ταινία, κάνετε κλικ στο Τανίες και θα εμφανιστεί ένας ωραίος κατάλογος ταινιών. Σε αυτό αν κάνετε με το βελάκι αριστερά θα εμφανιστεί και η αναζήτηση και απο κάτω τα φίλτρα.

greekodi-movies

Στην συνέχεια, αν επιλέξετε κάποια, θα δείτε να εμφανίζονται και οι σχετικές πληροφορίες για την ταινία, όπως περιγραφή, βαθμολογία κ.ά.

Επίλογος

Το Simplicity όπως θα δείτε περιλαμβάνει πολλά περισσότερα και ταξινομημένα σε θεματικές ενότητες ακόμα και ελληνική τηλεόραση και είναι ιδανικό για όλους ιδιαίτερα δε για τους αρχάριους που δεν θέλουν να μπλέκουν με το να βάζουν ένα-ένα με το χέρι τα addons.

Τέλος να αναφέρω ότι η ομάδα, σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, δεν δέχεται εισφορές – δωρεές πάρα μόνο για το χαμόγελο του παιδιού, οπότε και σας παραθέτω το σχετικό λινκ:

Προσπάθησα όσο μπορώ να τον κάνω αναλυτικό οπότε σε περίπτωση που κάποιο σημείο είναι δυσνόητο ή σας μπερδεύει, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα κάνω ότι μπορώ για να σας βοηθήσω.

Περισσότερες πληροφορίες :