Ο Will Cooke της Canonical στο newsletter που δημοσίευσε, ενημέρωσε την κοινότητα για την πρόοδο του επερχόμενου Ubuntu 18.04 LTS και εστίασε στις εργασίες που γίνονται για την επίτευξη αυξημένης ταχύτητας εκκίνησης.
Πέρα από την νέα εμφάνιση που είχαν αναφέρει ότι θέλουν να δώσουν, κυρίως στα εικονίδια (με την χρήση των Suru icons), στο τελευταίο newsletter εκτός από τις βελτιώσεις στο GNOME περιβάλλον, η ομάδα Desktop του Ubuntu, ξεκίνησε να ερευνά την ταχύτητα εκκίνησης του Ubuntu, με σκοπό να την αυξήσει χρησιμοποιώντας τα τελευταία features του systemd για να κάνει profiling ούτως ώστε να αναγνωριστούν τυχόν θέματα που οδηγούν σε αργές εκκινήσεις.
Desktop Theme, NetworkManager, GNOME και βελτιώσεις στην εκτύπωση
Πέρα από τις βελτιώσεις στην ταχύτητα εκκίνησης, η ομάδα της Canonical που είναι υπεύθυνη για το Desktop, διόρθωσε ένα πρόβλημα στον NetworkManager καθώς και θα κυκλοφορήσει το CUPS-Filters 1.19.0 που διορθώνει κάποια προβλήματα στην εκτύπωση.

Επιπρόσθετα, διάφορες βελτιώσεις γίνανε για να βελτιωθεί η απόκριση των Wayland εφαρμογών στα mouse clicks και όπως φαίνεται έχει γίνει κάποια πρόοδος. Επιπλέον δουλεύουν στενά μαζί με τους GNOME developers για την προσθήκη υποστήριξης για αύξηση του επιπέδου της έντασης πάνω από το 100% και στη διόρθωση ενός bug που δεν επέτρεπε τη σωστή ευθυγράμμιση των παραθύρων.
Δούλεψαν επίσης πάνω σε ένα patch που θα κρύβει τα snaps από εφαρμογές όπως το udisks και ενημέρωσαν το LibreOffice snap στην έκδοση 5.4.4.
Τέλος παρότι δεν αναφέρθηκε στο newsletter η Canonical αποφάσισε να μείνει με την παλιότερη έκδοση του Nautilus (3.26) για να διασφαλιστεί η out-of-the-box υποστήριξη για desktop εικονίδια όπως επίσης ο default διαχειριστής γραφικού περιβάλλοντος θα είναι το Xorg και όχι το Wayland (όπως έγινε στο 17.10) μιας και θεωρήθηκε ότι το Wayland δεν είναι ακόμα έτοιμο στο να υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες τόσο καλά όσο το Xorg και επειδή μιλάμε για μια έκδοση του Ubuntu που θα υποστηρίζεται για 5 χρόνια. Παρόλα αυτά, το Wayland θα είναι διαθέσιμο με επιλογή από την οθόνη σύνδεσης του χρήστη.
Παραπομπές:
Δοκιμασα την διανομη δεν μου αρεσε καθολου διοτι η μπαρα δεν λειτουργει οπως στην 16.04δεν κρυβεται,δεν γινεται να συρεις εικονιδια.το wine ειναι στην καλυτερη περιπτωση τραγικο το κεντρο λογισμικου ειναι για κλαματα,το unity εγκαθισταται μεν αλλα δεν λειτουργει σωστα δεν μου αναγνωριζει την εξωτερικη καρτα ηχου (focusrite scarlett 2i2) ο καδος ανακυκλωσης απορριματων δεν ανοιγει απο την επιφανεια εργασιας δεν υπαρχουν οι χωροι εργασιας και πολλα ακομα.Προσωπικα πιστευω οτι θα χασει αρκετους χρηστες το εν λογω λειτουργικο μεταξυ αυτων και ο σχολιαζων διοτι το ubuntu λειτουργει και συμπεριφερεται διαφορετικα απο τις προηγουμενες εκδοσεις,ας μην ξεχναμε τα πλακακια των windows πουδεν αρεσουν στους περισσοτερους χρηστες μονο που εκει υπαρχει η δυνατοτητα να εχουν την εμφανιση των 7.Συνοπτικα θα ελεγα να μην το εγκαταστησει καποιος.
Καλημέρα Νίκο
Καταρχήν σεβαστή η άποψη σου για τη 18.04 αλλά έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις στα γραφόμενα σου.
Θα συμφωνήσω ότι το σοκ της μετάβασης μπορεί να δημιούργησε κάποιες ασυνέχειες σε σχέση με αυτό που είχαν συνηθίσει οι χρήστες πιο πριν. Υπάρχουν σκέψεις για Flavor με Unity ακριβώς για τους χρήστες που είχαν συνηθίσει το Unity.
Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε BILL τελικα το απεγκατεστησα και εβαλα την 16.04 στην θεση της απο την οποια ειμαι απολυτως ικανοποιημενος.Την 18.04 την επανεγκατεστησα σε εξωτερικο δισκο ετσι για να την τσεκαρω καλυτερα και οντως εχει πιο γρηγορη εκκινηση και αυτο ειναι θετικο,το κεντρο λογισμικου ειναι αργο και ορισμενες εφαρμογες μπορω να τις εγκαταστησω αλλα δυσκολα να τις απεγκαταστησω,προσωπικα το κεντρο λογισμικου που δουλεψε πιο καλα στον δικο μου υπολογιστη που ειναι λαπτοπ HP 15-d012sv ηταν αυτο της 14.04 εκδοσης αν και τις περισσοτερες φορες χρησιμοποιω τερματικο για την εγκατασταση εφαρμογων η το synaptic.Ο καδος απορριματων συνεχιζει να μην ανοιγει απο την επιφανεια εργασιας και το wine δεν τα παει καλα.Του εγκατεστησα επιπλεον το περιβαλλον cinnamon το οποιο σε μενα δουλεψε πολυ καλα και αυτο χρησιμοποιω αφου το gnome δεν το θελω με καμια κυβερνηση.Του εγκατεστησα kernel low-latency και εδω χωρις προβληματα του προσθεσα και τα αποθετηρια του kx stoudio μεχρι στιγμης εδω υπαρχουν προβληματα με το wineasio στις εφαρμογες ardour audacity linux και reaper,guitar rig,kontakt στο wine με λιγα λογια δεν συνεργαζονται το wineasio με focusrite scarlett 2i2 ardour reaper κλπ ενω δουλευει σωστα η καρτα στο ardour χωρις τον jack και με επιλογη alsa στην θεση του, αν συνδεσω τον jack to προγραμμα ειτε καταρεει ειτε δεν δημιουργει συνεδριες.Τελος θα πρεπει να υπαρχει και η επιλογη του unity για αυτους που που μας αρεσει το ubuntu οπως ηταν και οχι οπως ειναι τωρα διοτι για παραδειγμα απο την παρεα την δικια μου το εχουμε 5 ατομα οι τεσσερις το δοκιμασαν με στικακια δεν τους αρεσε αυτο που ειδαν και δεν το εγκατεστησαν κρατωντας την εκδοση 16.04 εγω το εγκατεστησα 2 φορες για καλυτερο ψαξιμο και βλεπουμε.Αυτα λοιπον τα νεα φιλε μου να εισαι παντα καλα!!!!!
Εγω προσωπικα ξεκινησα με SUSE μετα πηγα Windows μετα ubuntu (οταν πρωτοβγηκε) (απώλεια σταθερου υπολογιστη συνεχεια με νετμπουκ) μετά windows, μετα Linux mint και απο τωρα και περα μονο ubuntu, λόγοι οικονομικοι δεν με αφηναν να εχω ενα λαπτοπ της προκοπης και αυτο που ειχα δεν πολυσηκωνε το Unity, τωρα με το gnome ξαναγυρισα στο ubuntu μιας και δεν εχω πια το καταραμενο το μικρο το νετμπουκ. Και εμενα δεν μου πολυαρεσει το gnome αλλα δεν με χαλαει κιολας, αλωστε ειμαι απλος χρήστης και σαν τετοιος ουτε στον υπνο μου δεν θα ειχα δωρεαν εναν ολοκληρωμενο υπολογιστη τελευταιας τεχνολογιας στο λογισμικο.
Ακριβώς ! Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανοιχτού λογισμικού είναι να δίνει μακροζωία σε υπολογιστές. Για όλους λοιπόν υπάρχουν λύσεις
Ενα μεγαλο ευχαριστω! στην canonical και στην κοινοτητα που μας προσφερουν τα παντα ανιδιοτελος! απο εμας τους απλους χρηστες.