Με την νέα έκδοση του ucaresystem core 4.4.0 πλέον ο χρήστης ενημερώνεται σε περίπτωση που απαιτείται επανεκκίνηση συστήματος. Επίσης έγινε τροποποίηση στον τρόπο που απαιτείται το συνθηματικό του χρήστη.

Στην νέα έκδοση του ucaresystem core αντικατέστησα τον παλιό τρόπο (gksu) με τον οποίο ο χρήστης απαιτείται να πληκτρολογήσει τον κωδικό του για να εκτελεστεί το πρόγραμμα με δικαιώματα διαχειριστή. Ο νέος τρόπος είναι ανεξάρτητος από το γραφικό περιβάλλον του χρήστη και ακολουθεί το πρότυπο που έχει θέσει το freedesktop.org.

pkexec-ucaresystem
Με το pkexec στο ucaresystem το παράθυρο διαλόγου πλέον προσαρμόζεται ανάλογα με το γραφικό περιβάλλον

Επίσης, χάρη σε μια ιδέα του Mark Drone στο launchpad , ενσωμάτωσα στο ucaresystem την δυνατότητα να αναγνωρίζει και να ενημερώνει το χρήστη σε περίπτωση που χρειάζεται να επανεκκινήσει το σύστημα του μετά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων, όταν αυτό απαιτείται.

ucaresystem-reboot-needed
Το ucaresystem core ενημερώνει αν απαιτείται επανεκκίνηση συστήματος

Τέλος διορθώθηκε ένα πρόβλημα στην περίπτωση που το ucaresystem το χρησιμοποιείτε σε Debian Jessie. Στην έκδοση αυτή του Debian, το apt είναι σε παλιά έκδοση οπότε δεν εκτελούνταν μια εντολή καθαρισμού στο λειτουργικό επειδή δεν υποστηρίζει τις νέες παραμέτρους του apt.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους έκαναν δωρεά και ενθάρρυναν έτσι την συνεχή βελτίωση του προγράμματος καταδεικνύοντας με την προσφορά τους ότι το πρόγραμμα συνεχίζει να είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά τους.

Για την χρήση της νέας έκδοση, αν έχετε ήδη τον PPA από μια προηγούμενη έκδοση, δεν έχετε τίποτα να κάνετε. Λογικά ήδη θα έχετε λάβει την πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν όμως θέλετε να το κάνετε εγκατάσταση για πρώτη φορά ή το θέλετε και σε ένα άλλο μηχάνημα τότε κατεβάστε το από εδώ:

Download ucaresystem-core

Αν το βρήκατε χρήσιμο και σας έχει γλυτώσει χρόνο και θεωρείτε ότι αξίζει ένα κέρασμα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά μέσω PayPal κάνοντας κλικ στο παρακάτω:

Εναλλακτικά διαβάστε το «Συνεισφορά στο Cerebrux» για να δείτε πως.


Παραπομπές: