Beelink GS1 TVBox : Μια καλή συσκευή με πραγματικά κακό software

Ο χώρος των Tvboxes τα τελευταία χρόνια ανέβηκε αισθητά τόσο σε επίπεδο δημοτικότητας όσο και σε επίπεδο πωλήσεων. Στη γενικότερη τάση υπέκυψε και ο γράφων που προέβη στην αγορά του Beelink GS1 ύστερα από αρκετό ψάξιμο αλλά και ερωτήσεις σε διάφορα forums. Ας πάμε όμως στο review να δούμε καλύτερα τι συμβαίνει.

Το παρόν άρθρο γράφεται όσο το δυνατό πιο ήρεμα ύστερα από την κρυάδα που πήρα με την αγορά του συγκεκριμένου TVBox.

Προτού συνεχίσω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ μου πριν δεν είχα tvbox ούτε χρησιμοποίησα κάποιο και ίσως κάποια γεγονότα να παρουσιάζονται ελαφρώς υπερβολικά. Ωστόσο κάπως έτσι θα αισθάνεται και ο μέσος χρήστης που αγοράζει κάτι που έχει διαβάσει καλά σχόλια και έχει την προσδοκία μιας –τουλάχιστον– απροβλημάτιστης χρήσης.

beelinkgs1-review

Μεγάλες προσδοκίες

Εσωτερικά το Beelink GS1 διαθέτει:

 • OS: Android 7.1 (64Bit)
 • CPU: Allwinner H6 quad-core Cortex-A53
 • GPU: Mali-T720 MP2
 • RAM: 2GB
 • ROM: 16GB
 • SD/HDD: Υποστηρίζει έως 4ΤΒ
 • WiFi: dual-band 2.4G / 5.8G
 • LAN: 1000M Gigabit Ethernet
 • Bluetooth: BT v4.1
 • HDMI 2.0

Οι πρώτες μου στιγμές με το ομολογουμένως πανέμορφο εξωτερικά TVbox ήταν το λιγότερο επώδυνες. Το καλώδιο HDMI που το συνόδευε ήταν προβληματικό με αποτέλεσμα να προκαλεί την τηλεόραση να αναβοσβήνει. Ευτυχώς με αλλαγή του καλωδίου όλα φτιάξανε. Να ξεκαθαρίσω ότι η συσκευή αγοράστηκε για την παρακολούθηση novago στην τηλεόραση (με τη βοήθεια του άρθρου που έγραψε ο Χρήστος) κάτι που ευτυχώς έγινε απροβλημάτιστα.

novago
Η συσκευή δουλεύει απροβλημάτιστα με την υπηρεσία novago

Επιπλέον η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί και ως media player και κάπου εδώ ξεκινούν τα στραβά.

Beelink GS1 Τηλεχειριστήριο

Το launcher που έχει το TVbox μοιάζει να ήρθε από το 2006 κάτι που αδικεί τις δυνατότητες της συσκευής.

beelinkgs1-dashboard
Το dashboard δε φαίνεται σύγχρονο κάτι που με ενόχλησε δεδομένου ότι η εταιρεία ειδικεύεται στα tvboxes

Η πλοήγηση μέσω του τηλεχειριστηριού, το οποίο ναι μεν είναι ποιοτικά καλό αλλά απουσιάζουν τα media keys, είναι το λιγότερο κουραστική γιατί προσωπικά δεν περίμενα η οθόνη της τηλεόρασης μου να μετατραπεί σε ένα γιγάντιο smartphone (ως τέτοιο συμπεριφέρεται).

Η χρήση του τηλεχειριστηρίου άλλοτε ως mouse και άλλοτε με το σταυρό για πάνω κάτω (γιατί σε μερικές εφαρμογές είναι απαραίτητη η εναλλαγή των 2) δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Beelink GS1 Media Player

Ευτυχώς επίλεξα ως media player τον εξαιρετικό MXplayer ο οποίος φυσάει κυριολεκτικά (γιατί ο builtin είναι το λιγότερο άχρηστος με crashes και κολλήματα).

Kodi δε δοκίμασα αλλά από ότι διάβασα λειτουργεί κανονικά. Κάτι που δε συνέβη στις δημοφιλείς εφαρμογές του youtube και του Netflix οι οποίες η πρώτη χρειάζονταν συχνή εναλλαγή μεταξύ σταυρού και mouse mode για να δεις βίντεο και η 2η πολύ απλά δεν υποστηριζόταν στο playstore αλλά στο «εναλλακτικό» που έρχεται προεγκατεστημένο με τη συσκευή. Το χειρότερο είναι ότι η έκδοση στο εναλλακτικό store είναι η 4.x τη στιγμή που στο playstore η τρέχουσα έκδοση είναι η 5.x. Tragic!!!

Τουλάχιστον για αυτές τις 2 εφαρμογές δεν εγκαταλείπω το ps4. Εναλλακτικά, για αυτές τις εφαρμογές το Google Chromecast εγγυημένη και ιδανική λύση.

Δεν είναι και όλα μαύρα

Εντάξει όλα μαύρα είναι, η συσκευή, το τηλεχειριστήριο, το καλώδιο HDMI αλλά το πιάσατε.

beelinkgs1-review
Μπορεί να είναι κατάμαυρο αλλά ευτυχώς δεν είναι όλα μαύρα :)

Το beelink GS1 είναι πολύ ποιοτική κατασκευή και η ποιότητα των πλαστικών του προσδίδει μια premium αισθητική. Το τηλεχειριστήριο είναι ποιοτικό και εκτιμώ ότι δε θα μου μείνει στο χέρι ύστερα από λίγο καιρό. Αυτό που όμως με εξέπληξε ευχάριστα στις λίγες μέρες που βρίσκεται στην κατοχή μου, ήταν το support της beelink. Σε 3 μέρες έλαβε 2 updates. Ένα major (που εγκαταστάθηκε με το άνοιγμα της συσκευής) και ένα μικρότερο με bugfixes.

Θετικά προσμετράται η ύπαρξη SD card slot καθώς και οι 2 θύρες USB εκ των οποίων η μια είναι USB 3.0. Σε συνδυασμό με τον USB 3.0 σκληρό που έχω τα media, η ταχύτητα απόκρισης ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Φυσικά όχι με τον γιαλαντζί media player που έρχεται το box.

6K και 4K δεν είχα την ευκαιρία να τεστάρω λόγω μη ύπαρξης ανάλογης τηλεόρασης. Όμως ειδικά στα 4Κ λόγω μνήμης και επεξεργαστή εκτιμώ ότι δε θα έχει πρόβλημα. Επίσης για τα 6Κ δεν έχω άποψη και νομίζω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση από αυτό το διαφημιστικό τρικ της beelink.

Παιχνίδια δε δοκίμασα γιατί δεν ήταν ποτέ ο σκοπός μου, φαντάζομαι ότι σε ήπια 3D και 2D με ένα bluetooth controller (για να μην πιάνει τις θύρες USB) θα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Στο τέλος ξυρίζουν το tvbox

Θετικά

 • Ποιοτική κατασκευή
 • Γρήγορη απόκριση
 • 2 USB slots (1 στο πλάι και 1 πίσω)
 • USB 3.0 θύρα
 • ύπαρξη SD card θύρας
 • Υποστήριξη updates (έχω λάβει ήδη 2 updates)
 • καλή ποιότητα τηλεκοντρόλ…

Αρνητικά

 • … που όμως στερείται βασικών media πλήκτρων (play/pause)
 • κακό mouse mode
 • Το software της beelink είναι ΧΑΛΙΑ
 • Η εμπειρία smartphone στην τηλεόραση δεν είναι και η καλύτερη
 • πολλές εφαρμογές θέλουν εναλλαγή σε mouse mode για να δουλέψουν σωστά
 • Το media player της beelink είναι ότι χειρότερο έχω δει (κρασάρει συχνά)
 • Το Netflix δεν υπάρχει στο playstore (δεν αναγνωρίζει τη συσκευή) και στο εναλλακτικό store και είναι παλιά έκδοση
 • Το HDMI καλώδιο που είχε μέσα ήταν οικτρό (αναβόσβηνε η τηλεόραση) και χρειάστηκε να το αλλάξω

Ετυμηγορία: Μια τίμια πρόταση

Αν και υπήρξα αυστηρός στην κριτική μου για το beelink GS1, ομολογώ πως μετά την κρυάδα και το σετάρισμα των υπηρεσιών που ήθελα, δε με απογοήτευσε κυρίως λόγω της ποιοτικής κατασκευής του και του καλού hardware που προσφέρει καλή απόδοση στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ.

Φυσικά δεν μπορώ να παραβλέψω τα εξόφθαλμα κακά του, όπως το απαράδεκτο launcher και το συνοδευτικό του software, αλλά αν κάποιος θέλει ένα TVbox με καλή απόδοση χωρίς να ξοδευτεί, στο beelink GS1 θα βρει μια τίμια πρόταση που όμως για να αποδώσει απαιτεί από το χρήστη την παρέμβαση του προκειμένου να ξεκλειδώσει τις πραγματικές του προοπτικές.

Προσωπικά το προμηθεύτηκα από το Gearbest:

 

Advertisement

11 σκέψεις σχετικά με το “Beelink GS1 TVBox : Μια καλή συσκευή με πραγματικά κακό software

Add yours

 1. Μπράβο Βασίλη για το Review. Σκέφτομαι να σε κεράσω ένα καφέ, όχι τίποτε άλλο, αλλά στα bookmarks μου είναι αυτό:
  Beelink GT1 – GearBest
  Και όταν λέω στα bookmarks μου εννοώ στα ToDo για αγορά.
  Θα το ψάξω λίγο περισσότερο όμως, αν και έχω διαβάσει τις καλύτερες κριτικές για το συγκεκριμένο. Είχε βγει και TVBox της χρονιάς (2017) νομίζω.

  1. Thanks Νικο :)
   Ειναι σαν να τον εχω πιει.

   Το κακό το software που σε συνδυασμό με το τηλεχειριστήριο θα σε δυσκολέψουν για κάποια πραγματα. Νομίζω ποντίκι με πληκτρολόγιο βελτιώνουν κατα πολυ την εμπειρία.

   Αν μπορείς δοκίμασε το πριν το αγοράσεις.

 2. Στη δική μου περίπτωση δεν ισχύει κανένα από τα αρνητικά διότι η χρήση του είναι αυστηρά για Kodi. Το καλώδιο εμένα δουλεύει άψογα και το Netflix μπορείς πολύ εύκολα να το περάσεις από τρίτο site όπως και το youtube. Γενικά πιστεύω ότι έκανες κακή αγορά διότι η λειτουργία αυτού του εξαιρετικού μηχανήματος δεν είναι εύκολη για έναν αρχάριο. Επίσης θα ήταν καλό να αποφεύγονται reviews από αρχάριους αν και συμφωνώ στα περισσότερα που λες και δεν σχολίασα.

  1. Όπως διάβασες στο review ξεκαθάρισα από τις πρώτες γραμμές ότι είναι το πρώτο μου tvbox. Αρχάριο δε με λες σε καμιά των περιπτώσεων (στα πρώτα λεπτά χρήσης του το έκανα unroot). Όταν πληρώνεις περιμένεις κάποια πράγματα να δουλεύουν out of the box. Στη δική μου περίπτωση συνάντησα αυτά που διάβασες και προφανώς αποτελούν προσωπική άποψη.

   Reviews έχω κάνει αρκετά και για να κρίνω δίκαια το συγκεκριμένο tvbox, κρίνω αυτά που συνάντησα στις πρώτες μέρες που το χρησιμοποιώ. Το καλώδιο είχε πρόβλημα στην περίπτωση μου και θεώρησα σωστό να το αναφέρω. Αν είναι να αγοράσεις μια συσκευή (ανεξαρτήτως επιπέδου χρήστη) και να ψάχνεις σε τρίτα site (για εφαρμογές δημοφιλείς όπως το Netflix/Youtube), τότε το προϊόν έχει πρόβλημα. Αν δεν υπήρχε το KODI και η πειρατική IPTV πιστεύω δε θα ήταν τόσο δημοφιλής η κατηγορία των tvbox.

   Επιμένω σε αυτό γράφω στον τίτλο, πολύ καλή συσκευή, κακό software.

 3. Φίλε Βασίλη σου λέω ξανά ότι αγόρασες το μηχάνημα με λάθος κριτήρια οπότε δεν σου φταίει σε τίποτα. Αν έκανες καλύτερη έρευνα αγοράς θα ήξερες τι »προβλήματα» έχει από πριν.

  Επίσης το unroot είναι αντίστοιχη διαδικασία του format και σε καμία περίπτωση δεν είναι δύσκολη ούτε θέλει κάποια γνώση, απλά ακολουθείς έναν οδηγό.

  Υπάρχουν tv boxes που υποστηρίζουν Netflix και Youtube αυτό δεν είναι ανάμεσά τους οπότε επιμένω ότι έχεις κάνει λάθος αγορά οπότε το review σου είναι άδικο και με λάθος κριτήρια.

  1. Φίλε μου, όσο περνάει ο καιρός και συνηθίζω τα «προβλήματα» μπορώ να ξεχωρίσω τα καλά του. Θα συμφωνήσω ότι στο Kodi έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για να δουλεύει πολύ καλά με τα TVbox (το mouse mode δε χρειάζεται πουθενά). Τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το TVbox το συγκεκριμένο αλλά με ολόκληρη την κατηγορία. Αν σκεφτείς ότι το AndroidTV σταμάτησε καταλαβαίνεις ότι τα Tvboxes είναι στην ουσία smartphones με οθόνη την τηλεόραση. Το user experience έχει διαφορετική στόχευση.

   To unroot που έκανα ήταν πολύ πιο απλό και δε χρειάστηκε να φλασάρω ούτε roms ούτε τίποτα. Άλλωστε το review φιλοξενείται σε ιστοσελίδα που πραγματεύεται τα πάντα γύρω από το Linux. Το filesystem του TVbox είναι το ίδιο.

   Επισήμως κανένα TVbox δεν υποστηρίζει Netflix (σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα) και το PS4 ειδικά στο Netflix είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε TVbox.

   Προσωπικά δεν τη θεωρώ κακή αγορά, απλώς η απόσταση μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας ήταν μεγάλη. Θα τη θεωρούσα κακή αν δεν το χρησιμοποιούσα.

   Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για το feedback σου, μας είναι πολύ χρήσιμο.

 4. Βασίλη καλησπέρα,
  σκεφτόμουν να αγοράσω το συγκεκριμένο box για cosmote tv go. Ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής: 1) Για το novago χρειάστηκε να κάνεις τη συσκευή unroot?
  2) Άν ναι, μπορείς να με παραπέμψεις στη διαδικασία που ακολούθησες;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

 5. Να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα amazon fire stick. Κανω εγκατάσταση το novago παιζει αλλα είναι σαν μεγένθυση κινητού. μπορει να αλλαξει η ανάλυση της εφαρμογης?

Σου άρεσε το άρθρο; Πες την άποψή σου... έστω και Ανώνυμα:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: